voceaconstantei.ro Clafoutis cu cireşe



Puteţi pune orice fel de fructe, însă, cireşele de iunie sunt extraordinare. Se prepară cu uşurinţă, nu necesită un timp îndelungat de coacere şi va fi, fără doar şi poate, pe placul tuturor.

Ingrediente:

500 gr cireşe
4 ouă
100 gr zahăr
125 gr faină
250 ml lapte

Ungeţi o formă de tartă cu unt şi tapetaţi cu făină sau cu pesmet. Scoateţi sâmburii cireşelor şi puneţi-le în tavă. Să vă spun un secret… nu am mai găsit ustensila de scos sâmburi. Aşa că am folosit-o pe cea pentru cartofi. M-am descurcat de minune [:D] Continuam prin a bate ouăle cu zahărul, continuând cu făina şi cu laptele până aluatul va avea consistenţa celui pentru clătite. Poate o idee mai gros. Punem în tavă şi coacem în cuptorul preîncălzit la aproximativ 200 de grade timp de 30 min sau până când se rumeneşte frumos. O putem gusta fierbinte sau să aşteptăm sî se răcească. Oricum este un preparat delicios.

Poftă bună!

Sursa: voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ecuisine.ro Tort cu brânză şi cireşe

09 Jul 2015 2918

lauraadamache.ro Prajitura cu cirese si crema de branza

29 Jun 2015 7271

lauraadamache.ro Cozonac Hefezopf cu fructe confiate

04 Apr 2015 2861

ecuisine.ro Briose cu ciocolata si cirese

14 Sep 2014 3788

Ecuisine.ro Spumă de cireşe cu ciocolată

15 Jul 2014 2528

lauraadamache.ro Prăjitură cu cireşe şi cremă de ciocolată

10 Jul 2014 4768

Sfatulmedicului.ro Ciresele beneficii si retete delicioase

23 Jun 2014 3122