Guguluf cu vișine și coacăze



Guguluf este o prajitura ale carei origini provin din zona Germaniei, Austriei si Elvetiei. Denumirea sa originala este gugelhupf sau gugelhopf si se pare ca ar putea fi compusa din cuvantul gugel  care inseamna scufie si –hupf , care este o varianta a cuvantului Hefe – drojdie. Altii spun ca, de fapt, hupf  vine de la cuvantul german hüpfen, care inseamna „a sari”, pentru ca efectiv in timpul coacerii aluatul parca vrea sa sara din forma.

Ingrediente pentru guguluf cu vișine și coacăze

  • 250 grame unt (eu il folosesc pe acesta, cu cosecventa)
  • 300 grame zahar
  • 5 oua
  • 100 ml lapte condensat (de exemplu acesta)
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • 500 grame faina
  • 50 grame fulgi de ciocolata
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • vanilie
  • 1-2 linguri de afinata/visinata
  • 450-500 grame de visine si coacaze (sau fructe de padure) bine scurse

Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.