voceaconstantei.ro KURABIYE FURSEC



INGREDIENTE:

2 pahare zahăr pudră
1 pahar iaurt
250 g unt (un pachet)
1 ou (albuşul ptr. aluat iar galbenuşul ptr. deasupra)
1 lingură amoniac
1 portocală (sucul şi coaja)
făină cât cuprinde

MOD DE PREPARARE:

Zahărul, coaja rasă de portocală şi untul (scos din timp de la frigider) se amestecă bine până devin de consistenţa unei creme. Se adaugă amoniacul stins cu iaurt, făina, iar la final se adaugă sucul de portocale. Se obţine o cocă omogenă din care se formează cu mâna cocoloaşe nu prea mari pe care le frământăm pe fiecare în parte în podul palmei până obţinem câte o piramidă ce se aşează în tava unsă cu ulei. Gălbenuşul se pune deasupra la fiecare cu o pensulă şi se dă la cuptor timp de 15-20 minute. După ce am scos fursecurile din cuptor şi s-au răcit presărăm deasupra zahăr pudră vanilinat.

Reţetă oferită de Bari Turchean, Preşedinte Organizaţia de Femei, filiala Constanţa, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România
Sursa foto:
http://turkishculinar.blogspot.ro
Sursa: voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.