laruraadamache.ro Quiche cu mascarpone


Quiche este o tarta sarata foarte populara in bucataria frantuzeasca, cu un blat sfaramicios, umpluta cu branzeturi, legume, diferite tipuri de carne etc. Astazi va propun un quiche un pic mai altfel, mai rapid, dedicat in special celor care nu au foarte mult timp de stat in bucatarie. Aluatul sfaramicios, folosit in reteta originala de quiche, a fost inlocuit cu aluatul foietaj. Daca totusi nu va surade ideea sa folositi acest tip de aluat, va recomand reteta aluatului fraged, pâte brisée, preparat in casa, din reteta quiche cu ciuperci. Tarta sarata quiche se poate manca calda sau rece, eu o prefer undeva intre, adica nici prea calda, dar nici prea rece, un pic calduta mi se pare perfecta.

Quiche cu mascarpone – Ingrediente (forma dreptunghiulara 22×20 cm)

1 foaie dreptunghiulara aluat foietaj
3 oua medii
250 g branza mascarpone
30 g parmezan ras
200 g creme fraiche
12 rosii cherry
5-6 frunze busuioc proaspat
100 g prosciutto crudo/sunca de Praga
1 lingura gris
sare
piper


Mod de preparare - www.lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.