lauraadamache.ro Bulgur cu rosii si macrou

Nu-mi amintesc exact cand am inceput sa folosesc bulgur. Stiu doar ca acum cativa ani am cumparat o punga si am facut niste chiftelute absolut minunate!

Ce este bulgurul?

Bulgurul, numit si boulghoul, boulgour, bulghur sau bulghul, se obtine din mai multe tipuri de grau dur. Boabele de grau sunt fierte la abur, ulterior uscate si macinate in bucati mici. Sarac in grasimi, dar cu un continut bogat de fibre si saruri minerale, bulgurul poate fi folosit ca baza pentru multe preparate calde sau reci.
Astazi va propun o reteta delicioasa de bulgur cu rosii si macrou in sos tomat de la Lotka. Gustul acestei retete este divin, neaparat sa o incercati cat mai curand.
Conserva de file de macrou Lotka in sos tomat contine 70% file de macrou, 30% sos tomat, fara E-uri si nici conservanti. Toate produsele Lotka sunt dedicate celor care pun accentul pe un stil alimentar sanatos si echilibrat, vi le recomand cu mare drag.

Bulgur cu rosii si macrou – Ingrediente (2 persoane)

  • 150 g bulgur

  • 1 conserva file de macrou in sos tomat Lotka (115 g)

  • 300 ml apa

  • 200 g rosii cherry

  • 1 ceapa mica

  • 50 ml suc de rosii

  • 4 linguri ulei de masline

  • 6-7 frunze proaspete de busuioc

  • 1 lingura chives tocat/codite de ceapa verde

  • sare

  • piper

Bulgur cu rosii si macrou – Mod de preparare pe lauraadamache.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Ziua 193 – 12.07.2022 Astăzi sărbătoresc verdețuri

12 Jul 2022 1104

Maeştri ai artei culinare au cucerit publicul Cumpăna, gazda concursului „Convieţuire interetnică pe plaiuri dobrogene“ (galerie foto)

22 May 2017 3888

Beneficiile consumului de bulgur

24 Nov 2014 3673