lauraadamache.ro Chec aperitiv cu masline si sunca


Reteta de chec aperitiv cu masline, sunca si cascaval este foarte simpla si rapida, merita incercata pentru ca prepararea nu dureaza mai mult de 10 minute. Fac foarte des acest chec sarat, este ideal pentru micul dejun sau pentru pachetelul de scoala sau serviciu. Zilele trecute l-am refacut cu ce-mi ramasese prin frigider de la Revelion. Aveam 2 cutii de masline incepute, verzi si negre, o cutie de cubulete de prosciutto cotto si o bucata de cascaval.

Pentru ca nu mi-ar fi placut sa le arunc, am facut acest minunat chec pufos sarat. Nu va spun cat este de gustos si pufos! Puteti sa inlocuiti cascavalul clasic cu cascaval afumat sau cu mozzarella bine scursa, prosciutto cotto cu sunca sau bucatele de bacon, carnat afumat sau salam, iar maslinele cu ardei gras, rosii sau legume trase la tigaie si tocate marunt (dovlecei, vinete etc).

Se pastreaza de minune pentru cca 4 zile, intr-un recipient de plastic inchis ermetic. Noi il mancam la micul dejun, dar chiar si la pranz cand nu am prea mult timp pentru pregatit o masa mai bogata. De exemplu, ieri am mancat doua felii de chec cu un pate de prosciutto cotto si putina salata verde. A fost minunata aceasta combinatie.

Asa cum v-am spus la inceput, in 10 minute maxim se face acest pufos chec cu masline, iar modul de preparare este foarte foarte simplu si rapid. Haideti sa vedem cum se face aceasta reteta de chec.

Chec aperitiv cu masline – Ingrediente (forma 24 cm Ø)

300 g faina
3 oua
100 ml ulei de floarea soarelui
125 ml lapte
40 g parmezan ras

200 g cascaval clasic
125 g prosciutto cotto
50 g masline negre fara samburi

50 g masline verzi fara samburi
6 g praf de copt
sare
piper

Mod de preparare: www.lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.