LauraAdamache.roPapanasi fierti



In urma cu un an va propuneam reteta mea de papanasi prajiti si tot atunci v-am promis ca o sa postez si reteta papanasilor fierti. Papanasii fierti erau specialitatea tatalui meu, il rugam mereu sa ne astepte cu ei cand ne intorceam in Romania. Nu va mai spun cu cata pofta ii mancam si cat de mult mi-as dori sa mai am ocazia sa ii spun ca vreau sa mananc papanasi facuti de el. Mult timp nu am putut sa ii fac, dar alaltaieri am intrat in bucatarie si dupa putin timp, este o reteta simpla si rapida, am iesit cu o farfurie mare de papanasi fierti tavaliti printr-o minune de pesmet crocant. S-au terminat intr-un timp record si am promis ca de acum inainte o sa-i fac mai des.

Ingrediente (15 papanasi)

  • 250 g branza de vaci
  • 1 ou mediu (cantarit fara coaja are 52 g)
  • 50 g gris
  • 30 g faina
  • 20 g zahar fin vanilat
  • 1 lamaie medie (coaja rasa)
  • 1/4 lingurita mica sare
  • 10 g unt (pentru uns papanasii)
  • 50 g unt + 125 g pesmet + 3 linguri zahar (pentru pesmet crocant)
Rețeta completă pe LauraAdamache.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.