lauraadamache.ro Pasca cu ciocolata si aluat de cozonac

Pasca cu ciocolata si aluat de cozonac va fi fara indoiala prezenta pe masa mea de Pasti din acest an. Imi place foarte mult si pasca traditionala, cu branza, dar parca cea cu ciocolata are ceva in plus. Cert este ca de cate ori am facut-o, s-a terminat inaintea cozonacului cu nuca pe care chiar nu credeam sa-l detroneze vreodata alt desert. Pasca cu ciocolata se face destul de usor, important este sa folosim ingrediente de cea mai buna calitate.  Aluatul dospit de cozonac se poate framanta la robot, dar pentru ca nu toti avem in bucatarie un astfel de aparat, va prezint in reteta video de mai jos, modul in care se framanta la mana acest tip de aluat.  Cicolata amaruie Poiana cu 65% cacao a fost ingredientul de baza al umpluturii de ciocolata pentru pasca. Se topeste foarte frumos, iar gustul este minunat.

Cu ocazia sarbatorilor de Paste, va invit sa incercati aceasta pasca cu ciocolata sau oricare alt desert cu ciocolata Poiana cu 65% continut cacao,  sa surprindeti preparatul final, alaturi de ambalajul ciocolatei Poiana, intr-o poza frumoasa si vesela, si sa o incarcati pe site-ul campaniei. Puteti castiga un mixer Kitchen Aid in fiecare saptamana.

Pasca cu ciocolata si aluat dospit – Ingrediente  (forma 26 cm diametru)

Ingrediente aluat dospit pentru pasca

450 g faina
2 oua medii
150 ml lapte
75 g zahar
15 g drojdie proaspata
1 lingurita coaja portocala rasa
60 g unt topit
1 varf cutit sare


Ingrediente – Umplutura de ciocolata pentru pasca

500 g branza de vaci grasa bine scursa
200 g ciocolata Poiana amaruie 65% cacao
4 oua medii
125 ml smantana naturala pentru frisca
125 g zahar
1 varf cutit sare

Mod de preparare/video: lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.