lauraadamache.ro Paste cu ton si lime

Zilele trecute ma plimbam printre rafturile unui supermarket bucurestean si pentru ca nu am mai mancat de foarte multi ani paste romanesti, m-am hotarat sa le incerc. Am ales niste paste produse de o firma renumita romaneasca si, inainte de a le cumpara, am verificat ingredientele. Daca pentru tipul de paste mentionat pe punga se foloseste faina de grau dur, ma refer la reteta originala, pastele romanesti nu contineau acest ingredient, absolut esential pentru consistenta si gust, ci faina alba de grau . Cu toate acestea curiozitatea a fost prea mare si le-am cumparat. Nu m-au impresionat deloc, deci o sa raman la pastele facute in casa sau, daca le voi cumpara, sigur o sa aleg o marca italiana.

Sosul de ton si lime a fost delicios si va recomand sa il incercati in combinatie cu niste paste de calitate din comert sau facute in casa. Tonul bucati SunFood a dat o savoare deosebita sosului si in final chiar si acestor paste.

Ingrediente – Paste cu ton si lime (2 -4 persoane)

200 g paste bucatini
1 conserva ton in suc propriu
1 lime (suc si coaja)
5 linguri ulei de masline + 1 lingura ulei masline
3 rosii deshidratate conservate in ulei
5 frunze menta proaspata
1 catel usturoi
2 -3 linguri pesmet
50 -60 g parmezan
1 lingurita sare


Mod de preparare: lauraadmache.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.