Lauraadamache.ro Poale-n brâu moldoveneşti

Cine nu a mancat pana acum poale-n brau sau branzoaice, trebuie neaparat sa le incerce macar o data. Pentru mine, prima intalnire cu poalele-n brau nu s-a intamplat in Moldova, ci in Ardeal. Fiind o reteta moldoveneasca traditionala ar fi fost normal sa o mananc in Moldova sau macar facuta de o priceputa gospodina moldoveanca, dar nu, primele branzoaice au fost facute cu indemanare de o batranica din Ardeal, in cuptor pe lemne. Cat de bune au fost! Daca inchid ochii, si acum simt gustul parfumat al umpluturii de branza de vaci facuta in casa si aluatul care se topea in gura de pufos ce era. Astazi, “inspirata” fiind de vremea urata de afara, am facut doua tavi de poale in brau pufoase si delicioase. Reteta chiar nu este greu de facut, poate parea un pic migaloasa pentru cei mai putin obisnuiti cu aluaturile, dar va asigur ca rezultatul merita tot efortul.

Poale-n brau moldovenesti – Ingrediente (15 bucati)

Ingrediente aluat

500 g faina
240 ml lapte
7 g drojdie deshidratata/25 g proaspata
2 oua medii
60 g unt
90 g zahar
1 varf cutit sare
1 portocala (coaja rasa)

Ingrediente umplutura de branza de vaci

350 g branza de vaci bine scursa
150 g zahar
2 oua medii
2 linguri gris
1 portocala medie (coaja rasa)

50-60 g stafide
1 varf cutit sare
1 plic zahar vanilat

1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte (pentru uns)

Reţeta completă pe: Lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.