Una dintre minunile dulci pe care ni le facea mami in copilarie, era prajitura cu mere si bezea, atat de buna si frageda incat cu greu ne abtineam sa nu o mancam pe toata in aceeasi zi. Noroc cu mami care nu dadea decat maxim doua bucati, altfel sigur o terminam rapid. Zilele trecute mi-am amintit de aceasta prajitura cu mere, normal ca nu am mai stat pe ganduri si am facut-o. Noi am mancat-o la micul dejun, cate doua bucati, nu mai mult, exact ca in copilarie. Reteta prajiturii cu mere si bezea nu este deloc complicata, important este sa folosim mere parfumate pentru o prajitura cu adevarat delicioasa.
Prajitura cu mere si bezea – Ingrediente (tava 20×18 cm)
Ingrediente Aluat fraged pentru prajitura cu mere si bezea
250 g faina
50 g zahar
2 galbenusuri medii
60 g unt moale
100 g smantana acra fermentata
5 g praf de copt
un varf cutit sare
Ingrediente Umplutura mere pentru prajitura cu mere si bezea
600 g mere (cantarite dupa ce le curatam si le razuim)
30 g zahar
1 lingurita mica rasa scortisoara
1 lingura rasa pesmet
Ingrediente Bezea pentru prajitura cu mere
2 abusuri medii
40 g zahar pudra
un varf cutit sare
Mod de preparare:
lauraadamache.ro
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: