lauraadamache.ro Supa de gaina cu taitei

0
Cate amintiri de suflet ma leaga de aceasta supa de gaina cu taitei, nici nu va imaginati. In copilarie abia puteam sa ma ating de supe si ciorbe, se faceau presiuni serioase ca sa reusesc sa inghit macar cateva linguri. In primul rand, prin anii ’80, pentru multi dintre noi, gaina era ceva de neatins. Cand reuseai sa o gasesti, musai era transformata in supa, iar din zeama ramasa faceai ori un pilaf bob cu bob, ori o ciulama cu mamaliguta. Eu preferam pilaful (il mancam chiar si rece cu felii prajite de paine), apoi ciulamaua cu mult piper si patrunjel si abia apoi supa. Acum supa de gaina este pe acelasi loc cu pilaful si ciulamaua. Zilele trecute am gasit o gaina frumoasa si apetisanta, am cumparat-o si am transformat-o intr-o supa clara si delicioasa ca pe vremuri, cum ne facea mami, cu taitei, piper si patrunjel proaspat adaugat in fiecare farfurie. Din supa ramasa am facut si o ciulama, reteta o sa vina pe blog in curand. Chiar daca timpul de fierbere este lung, merita sa prepararti aceasta supa, are un gust unic, mai ales daca avem o pasare de curte. De data acesta am facut supa de gaina cu taitei cumparati, dar in reteta supei de vita puteti invata cum se fac taiteii de casa pas cu pas.

 Supa de gaina cu taitei – Ingrediente

1 gaina (1 kg)
2 morcovi medii
1 radacina pastarnac
1 radacina patrunjel
1 ceapa medie alba
2 felii radacina de telina groase de cca 2 cm
sare
piper
patrunjel

Mod de preparare: lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.