lauraadamache.ro Tarta cu crema de lamaie


Tarta cu crema de lamaie este absolut minunata! Are un gust usor acrisor care se potriveste de minune cu blatul pufos si capsunele. Daca nu aveti capsune, le puteti inlocui cu afine, zmeura sau mure.

Tartele clasice sunt compuse dintr-un aluat fraged cu un minunat gust de unt si sunt atat de gustoase incat cu greu le poti rezista. Sincer, pana acum nu am intalnit nicio persoana care sa nu iubeasca tartele cu aluat fraged, crema de vanilie si fructe.

Iarna si toamna le fac foarte des, umplute cu crema de vanilie, fistic sau de ciocolata, dar vara prefer un aluat mai lejer, fara unt, cel putin la fel de bun ca aluatul fraged. Crema, si ea lejera si usor acrisoara, este perfecta pentru acest aluat tip pandispan, iar lichiorul limoncello poate fi inlocuit cu suc de lamaie, asta in cazul in care din tarta vor gusta si cei mici.

Am refacut aceasta tarta cu crema de lamaie de Revelion, a fost un succes si a disparut imediat de pe platou. Va recomand sa incercati aceasta prajitura pufoasa cu crema cat mai curand, sunt sigura ca o sa va placa si voua.

Tarta cu crema de lamaie si fructe – Ingrediente forma tarta 28 cm diametru

Ingrediente aluat tarta

100 g faina
50 g amidon de porumb
2 oua

100 g zahar
75 ml ulei arahide/floarea soarelui
3 g praf de copt

1 lingurita coaja lamaie rasa
1 varf cutit sare

Ingrediente crema de lamaie

200 ml apa
50 ml lichior limoncello
50 ml suc de lamaie proaspat
25 g unt moale
50 g amidon de porumb/40 g faina
125 g frisca naturala mixata
1 lingurita rasa coaja de lamaie

Mod de preparare: lauraadamache.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.