Daca in copilarie fugeam de aceasta minunata leguma, acum conopida se afla foarte des in meniul nostru, mai ales iarna cand o gasim cu usurinta in magazine. Conopida este o leguma foarte sanatoasa, bogata in antioxidanti, vitamina C si fitonutrienti. Contine calciu si are un continut mare de vitamina K, fosfor, acid folic si vitamina B6. Chiar daca nu indragiti neaparat aceasta leguma, ganditi-va cat este de sanatoasa. Merita sigur sa ii faceti loc in bucataria voastra. Astazi va propun o salata gustoasa cu conopida, masline negre si ton file in ulei de masline Lotka. O putem manca simpla, eventual cu cateva felii de paine prajita, la pranz sau la cina.
Salata de conopida, ton si masline – Ingrediente (2-4 persoane)
500 g conopida (cantarita dupa ce o curatam)
1 borcan ton file LOTKA in ulei de masline (200 g)
10 -15 masline negre fara samburi
1 catel usturoi
1 lingura plina patrunjel tocat
sare
piper
4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
lauraadmache.ro
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: