lauraadamache.ro Vanillekipferl (cornulete fragede cu vanilie)

Vanillekipferl sunt unele dintre cele mai fragede si delicioase cornulete cu vanilie si migdale. Prima data cand le-am gustat eram in Nördlingen, Bavaria, si ne-au placut atat de mult, incat au devenit cornuletele noastre preferate. In Germania se fac mai ales de Craciun, dar, dupa parerea mea, sunt potrivite pentru orice sezon. In serile mai racoroase de vara coc cate 2-3 tavi de Vanillekipferl, le pastrez in cutii inchise ermetic pentru cca 1 saptamana si le mancam cu o deosebita placere la cafeaua de dimineata sau cu un pahar mare de ceai negru rece. Reteta acestor cornulete Vanillekipferl este foarte simpla, merita sa o incercati daca va plac fursecurile fragede cu migdale.

Vanillekipferl (cornulete fragede cu vanilie) – Ingrediente 18 bucati

100 g faina
100 g faina de migdale
50 g zahar
80 g unt moale
1 galbenus mediu
1 pastaie de vanilie (doar semintele)
1 lingurita esenta de vanilie
1 varf cutit sare
zahar pudra vanilat

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.