Paste cu muschi de vita



Programul de educație culinară „Atelierul de Gusturi” va fi derulat în perioada 17 octombrie 2016 – 15 septembrie 2017. Este o campanie care îşi propune să aducă sfaturi și informații practice din domeniul culinar începătorilor şi viitorilor bucătari. Programul educațional culinar este inițiat și derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitățile programului vor cuprinde filmarea și prezentarea online a 100 de rețete și a secretelor de preparare.

Reteta filmata si preparata in cadrul campaniei de educatie culinara "Atelierul de gusturi", initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama.

Ingrediente

  • 1 /2 ardei iute
  • Putin ulei de masline
  • 2 graunte de usturoi
  • 50 g. broccoli
  • 50 g. unt
  • Piper si sare dupa gust
  • 100 ml. Smantana dulce
  • 150g. paste linguini
  • 1 lingurita crema de trufe
  • 50 ml. Vin alb
  • 50 ml. Supa de vita
  • 100 g. rosii cherry
  • 100 g. muschi de vita
  • Parmezan dupa gust 

Mod de preparare

Se pun pastele in apa clocotita cu sare si cu putin ulei de masline (ca sa nu se lipeasca intre ele) si se fierb pana devin usor ”al dente”.

Intre timp muschiul de vita se taie bucati si se trage la tigaie, in ulei de masline. Se adauga ardei iute, usturoi taiat felii, broccoli si se stinge totul cu vin alb. Se pun in tigaie rosiile cherry, supa de vita si untul. Se lasa sa clocoteasca. Se adauga smantana dulce, crema de trufe, sare si piper dupa gust.

Se pun pastele in tigaie, se amesteca bine cu carnea si restul ingredientelor si se scot pe o farfurie. Se rade deasupra parmezan, dupa gust.
 

Despre “Atelierul de Gusturi“

Programul educational culinar este initiat si derulat de George Radu, Managing Director al Grupului de restaurante Gama. Activitatile programului cuprind filmarea si prezentarea online a 100 de retete. Proiectul se desfasoara in perioada octombrie 2016 - septembrie 2017, cu sprijinul urmatorilor parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Alege.tv, Cefacemimi?,  Coolinaria, Dacic Cool, Diferente si Esente, Graiul Maramuresului, Infoaliment, Infoest, La Bucatarie, Magazin Salajean, Meat & Milk, Mujer, Retetele Marianei, Satmareanul, stiridinbanat.ro, Timisoara Express, Universul Argesean, Ziarul Actualitatea, Ziua de Constanta.

Detalii despre program pot fi gasite pe www.adelieruldegusturi.wordpress.com, pe pagina de Facebook  si pe canalul Youtube

Despre George Radu

"Crescut" in bucatarie, George Radu si-a descoperit de mic pasiunea pentru arta culinara si afinitatea pentru munca in macelarie. Implicat timp de 11 ani in afacerile familiei din domeniul alimentar, in 2015 deschide primul restaurant din cadrul grupului Gama. In prezent, Grupul Gama cuprinde 4 restaurante: Gama Fusion Dacia, Gama Berceni, Trattoria Fusione, Gama Take Away.
In octombrie 2016, George Radu incepe derularea programului educational culinar "Atelierul de Gusturi", cu scopul de a sprijini tinerii bucatari cu sfaturi si informatii practice din domeniul culinar.
 
Contact
Atelierul de Gusturi

Email: pr@atelieruldegusturi.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Catolicii din România sărbătoresc azi Floriile. Tradiții și obiceiuri

24 Mar 2024 610

Postul Paştelui 2024 începe astăzi, 18 martie. Tradiții și obiceiuri românești

18 Mar 2024 1430

Handbal Egal la Medgidia, între CSM Constanța și Potaissa Turda. Meci dramatic, cu accente de thriller! (GALERIE FOTO)

07 Sep 2023 1511

Calendar-Ortodox 2 mai - Ce sfinți sunt sărbătoriți astăzi

02 May 2023 1118

Andrei Pleșu, despre comportamentul ÎPS Teodosie - „Nu poate fi amendat instituțional de nimeni și de nimic”

27 Apr 2023 1489

Bilanțul minivacanței prilejuite de Sfintele Sărbători Pascale. Unde au intervenit salvatorii tulceni

18 Apr 2023 954

Intervenții ISU Dobrogea 10 accidente rutiere în perioada Sărbătorilor Pascale la Constanța

18 Apr 2023 970

Sărbătorile Pascale la Constanța Peste 1.200 de polițiști au asigurat ordinea și liniștea publică (FOTO)

18 Apr 2023 970

Câte zile libere mai sunt în 2023. Românii se pregătesc pentru o nouă minivacanță

18 Apr 2023 1474

Câte persoane s-au prezenta la UPU din cadrul Spitalului Județean Constanța, în preajma sărbătorilor pascale?

18 Apr 2023 1017

Tradiții și obiceiuri în a treia zi de Paște. Ce nu trebuie să faci în această zi

18 Apr 2023 1949

Ghinion de Paște pentru un șofer care conducea un autoturism înmatriculat în București. Cum a fost surprins pe o plajă din județul Constanța (GALERIE FOTO)

17 Apr 2023 4782

Militarii români din cadrul Companiei Manevră ALTHEA, rotația a II-a au sărbătorit Paştele în baza militară EUFOR din teatrul de operații Bosnia și Herțegovina (GALERIE FOTO)

17 Apr 2023 1384

Sondaj de opinie Friptura de miel și drobul, în topul preferințelor preparatelor de Paște

17 Apr 2023 1211

IGSU În Noaptea de Înviere, aproape 5.000 de pompieri au fost la datorie. Intervențiile au scăzut față de anul trecut

16 Apr 2023 3224