Preparate culinare by Poliana Pizza cu somon afumat si capere

(cantitati pentru o tava de cuptor)
Ce poate fi mai minunat pentru un iubitor de pizza si de peste decat o pizza cu somon afumat?
Pe un blat subtire si crocant cu malai somonul afumat si caperele, alaturi de celelalte ingrediente, va vor surprinde in cel mai placut mod posibil. De departe, unul dintre cele mai satisfacatoare toppinguri de incercat pe o pizza.

Pentru blatul de malai

faina 2 1/2 cani
malai 1/2 cana
ulei de masline 4 linguri
drojdie uscata 1 lingurita
sare 1/2 lingurita
apa calduta cat cuprinde

Pentru topping

passata di pomodoro 500 ml
usturoi 1 catel
oregano uscat 1 lingurita
busuioc uscat 1 lingurita
mozzarella rasa 350-400 grame
ciuperci champignons proaspete 300 grame
capere 2 linguri
masline kalamata, fara samburi 50 grame
masline verzi, fara samburi 50 grame

somon afumat 150 grame

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca intr-un castron faina, malaiul, sarea si drojdia uscata nedizolvata. Se adauga uleiul de masline si apa calduta si se framanta. Se adauga apa atat cat este necesar pentru obtinerea unui aluat omogen si elastic. Se framanta 5 minute si se lasa la dospit o ora la loc caldut, ferit de curenti. Se intinde apoi intr-o tava mare de aragaz unsa cu putin ulei de masline.

Cat timp dospeste aluatul se prepara restul de ingrediente. Ciupercile se curata, se taie felii si se calesc intr-o tigaie de teflon neunsa pana se evapora tot lichidul pe care il lasa.

Passata di pomodoro se pune intr-o craticioara la fiert pe foc mic si se lasa pana se reduce si are o consistent mai groasa. Se ia de pe foc si se adauga oregano, busuioc , usturoi pisat si sare. Se lasa deoparte sa se raceasca. Caperele se clatesc in apa rece si se lasa la scurs.
Maslinele se curata de samburi si se taie sferturi. Mozzarella se da pe razatoarea mare.
Somonul se taie fasii.
Cuptorul se preincalzeste la 220ºC. Blatul intins in tava se unge cu sosul de rosii. Se presara mozzarella.
Se adauga apoi ciupercile, maslinele si caperele. Se asaza si bucatile de somon si se presara cu putin oregano si piper proaspat macinat.
Se introduce la cuptorul preincalzit la 220°C timp de 15 minute. Cand e gata se scoate si se lasa 5 minute sa se racoreasca inainte de a o taia.

https://preparate-culinare.ro/paste-si-pizza/46-pizza-cu-somon-afumat-si-capere

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revelion 2022. Câți bani scoatem pentru masa dintre ani

28 Dec 2021 2111

GastroArt De la brânza de julfă (lapte de bou) la scutecele lui Hristos, povești culinare românești cu strigoi și narcotice

22 Nov 2021 2158

Ceapa roşie, bună în tratarea infecţiilor

28 Aug 2018 2174

Ceapa roșie tratează infecțiile și gripa

08 May 2018 1674

Dezastru la autoservirea Adivin! Ce au descoperit inspectorii CJPC Constanța. Sute de kilograme de produse, retrase (galerie foto)

27 Mar 2018 7542

Ceapa roșie este cea mai bogată în vitaminele A, B și C. Este considerată a fi un adevărat dezinfectat natural

25 Jan 2018 1932

Ghimbirul și multiplele lui utilizări

22 Aug 2016 1937

Complexul Mercur Minerva din Mamaia, sancţionat după ce au fost persoane care s-au îmbolnăvit după ce au mâncat de aici (galerie foto)

23 Jun 2016 3364

Pericol pentru sănătate Un restaurant din Constanţa, închis pentru că vindea mâncare expirată!

04 Mar 2016 2618

Preparate culinare expirate, pregătite pentru a fi servite clienţilor!

03 Mar 2016 2793

Meniul pacienților din SCJU Constanța de Revelion

31 Dec 2015 3137

Control la sectorul de gastronomie Auchan - Maritimo. Iată ce au descoperit inspectorii de la Protecția Consumatorilor

26 Dec 2015 4101

Pregătiri culinare pentru 1 Decembrie Fasole cu cârnaţi şi vin pentru constănţeni, de la Primăria Constanţa

21 Oct 2015 3806

Duminică va avea loc a X-a ediție a Festivalului de Artă Culinară Turcească

15 Oct 2015 2122

Bucătăria rațională Budinci ca la bunica acasă

25 Sep 2015 6548