Preparate Culinare by Poliana Thumbprint cookies




Thumbprint cookies sunt acea categorie de fursecuri care sunt potrivite oricarei ocazii (sarbatori traditionale, aniversari, vizite la/ale musafirilor etc). Probabil pentru ca reunesc atatea elemente pe care fiecare dintre noi le adoram: unt, alune de padure (sau alte nuci) si gem. In plus, sunt si foarte simpatice si pot fi servite atat la cafea, cat si la ceai sau lapte. La prepararea lor poate participa intreaga familie, implicandu-i pe cei mici sa le  "amprenteze", sa le tavaleasca prin alune maruntite sau sa le umple cu gem. Cu cat mai multi membri in familie, cu atat mai bine! In plus, reteta este foarte versatila, putand-o personaliza dupa gustul fiecaruia, fara prea mari
batai de cap. Puteti folosi in loc de alune de padure nuci, nuci pecan, migdale, iar pentru umplut, gemul preferat.

Ingrediente (1 tava, 20 de fursecuri)

unt nesarat, la temperatura camerei 115 grame
zahar 50 grame
ou mare, separat 1
esenta de vanilie 1/2 lingurita
faina 130 grame
sare 1/8 lingurita
alune de padure 100 grame
gem de zmeura 100 ml

Mod de preparare

Untul se bate spuma cu zaharul, 2-3 minute, intr-un bol mare. Se adauga galbenusul de ou si esenta de vanilie si se mixeaza. Se incorporeaza faina amestecata cu sarea. Aluatul obtinut se inveleste in folie de plastic si se da la frigider o ora. Intre timp, alunele de padure se prajesc usor intr-o tigaie si se toaca, fara a le marunti foarte mult. Nu sariti peste partea de prajit, le da o aroma aparte. Cand aluatul s-a intarit si poate fi lucrat, se imparte in 20 de bucati, care se modeleaza sub forma de bilute. Albusul ramas se bate spuma. Bilutele se trec prin albus si apoi se tavalesc in alunele maruntite. Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cu ajutorul degetului mare (de aceea se numesc thumbprint cookies, doar!) sau, daca aveti unghii si va e incomod, cu un obiect rotunjit la varf, creati cate o adancitura in fiecare biluta (fara a ajunge la fundul acesteia). Umpleti fiecare fursec cu gem de zmeura. Tava se da la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 12-15 minute sau pana cand fursecurile sunt ferme iar alunele sunt frumos aurite. Sunt foaaarte bune, sunt fragede si au un gust pronuntat de unt. Eu fac din start portie dubla sau chiar tripla, daca avem mai multi musafiri. Daca vreti sa le pastrati mai mult de 2 zile le puteti coace fara gem inauntru (acest lucru va reduce timpul de copt cu aproximativ 2 minute) si sa le umpleti in momentul servirii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cartea zilei 24 de rețete delicioase și ușor de preparat. Dulciuri cu fructe

05 Jan 2022 1466

Prajitură cu cremă de nuci

01 Jun 2017 4768

Prăjitură Linzer cu nucă

29 Mar 2017 8333

Prajitura de post cu fructe

14 Mar 2017 9116

Chec cu cacao

19 Feb 2017 7286

Placinta cu mere

15 Feb 2017 5206

Prajitura cu nuca si ciocolata- „Vis” sau „Day Dreaming”

12 Feb 2017 9723

Chec marmorat umed

06 Feb 2017 14473

Chec englezesc cu mere (video)

21 Jan 2017 5315

Rețete tradiționale românești Rețete prăjituri de casă, tocmai bune de ronțăit!

01 Dec 2015 8012

Voceaconstantei.ro Pere cu sos de vin şi cremă de ricotta şi fistic

07 Nov 2015 3055

Rețete tradiționale românești Rețete prăjituri pentru sufletul fiecăruia

02 Nov 2015 6791

Rețete tradiționale românești Rețete prăjituri, simple și bune!

29 Oct 2015 22539

Rețete tradiționale românești Prăjituri cu fructe

25 Oct 2015 5416

voceaconstantei.roPrăjitură de ciocolată cu bombonele colorate

02 Oct 2015 3137