Preparate Culinare by Poliana Vinete cu parmesan

Nu cred ca mai are importanta originea exacta a acestei retete italiene (atat nordul, cat si sudul Italiei revendicandu-si preparatul). Ce e mai important este ca aceasta mancare reuseste sa transforme banalele vinete in adevarate vedete prin adaugarea altor ingrediente simple si de
baza in bucataria italiana: rosiile, parmezanul si mozzarella. Vinetele cu parmezan, cunoscute ca melanzane alla parmigiana, se fac traditional prin prajirea feliilor de vinete intr-o crusta de pesmet. Pentru ca vinetele absorb foarte mult ulei nu va recomand sa puneti mai mult de 2 linguri in tigaie, la fiecare serie prajita. Daca vreti o versiune mai light puteti coace vinetele in crusta de pesmet sau, si mai dietetic, sa prajiti vinetele pe tigaia grill, fara pesmet.

vinete 3
ulei de masline 100 ml
oua 4
pesmet 200 grame
rosii in conserva 2 x 400 grame
usturoi 5 catei
oregano uscat 1 lingurita
busuioc uscat 1 lingurita
otet balsamic 1 lingura
parmezan 100 grame
mozzarella 300 grame sare
~2 lingurite piper
1/4 lingurita

Mod de preparare

Vinetele se curata de coaja (puteti sari aceasta etapa, mie imi plac curatate), li se taie coada si se taie felii de 5 mm, pe lung. Se presara cu multa sare si se pun intr-o strecuratoare 30 de minute. In tot acest timp vor "transpira: lichidul amar. Se clatesc apoi sub jet de apa si se lasa

sa se zvinte 2 ore. Dupa ce vinetele s-au uscat se pun intr-o tigaie la incins 2 linguri de ulei de masline. Fiecare felie de vanata se trece prin ou batut, se tavaleste prin pesmet si se prajeste in ulei. Feliile se prajesc pe ambele parti cate 2-3 minute sau pana cand pesmetul devine o crusta aurie. Vinetele se prajesc in transe (nu puneti feliile unele peste altele in tigaie) adaugand cate 2 linguri de ulei de masline pe transa.

Vinete cu parmezan - Preparate Culinare by Poliana

Pentru sos se fierb rosiile din coserva impreuna cu oregano si busuioc pana scade zeama in care au stat. Daca rosiile sunt intregi se zdrobesc cu lingura de lemn. Cand stingem focul se adauga usturoiul pisat si otetul balsamic. S potriveste sosul de sare si piper.
Intr-o tava ceramica termorezistenta sau de yena se pune sos de rosii. Se adauga un strat de vinete (nu suprapuneti feliile).
Se presara mozzarella si parmezan razuite si se repeta procedeul (sos de rosii, un rand de vinete, mozzarella si parmezan) pana la terminarea ingredientelor. Se incheie presarand putin pesmet, mozzarella si parmezan.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180ºC timp de 35-40 de minute.
Se lasa sa se racoreasca putin pentru a se taia frumos (vinetele absorb lichidul, devenind mai compacte). Se poate servi atat calda, cat si rece.

https://www.preparate-culinare.ro/legume/100-vinete-cu-parmezan

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revelion 2022. Câți bani scoatem pentru masa dintre ani

28 Dec 2021 2117

GastroArt De la brânza de julfă (lapte de bou) la scutecele lui Hristos, povești culinare românești cu strigoi și narcotice

22 Nov 2021 2162

Ceapa roşie, bună în tratarea infecţiilor

28 Aug 2018 2179

Ceapa roșie tratează infecțiile și gripa

08 May 2018 1681

Dezastru la autoservirea Adivin! Ce au descoperit inspectorii CJPC Constanța. Sute de kilograme de produse, retrase (galerie foto)

27 Mar 2018 7556

Ceapa roșie este cea mai bogată în vitaminele A, B și C. Este considerată a fi un adevărat dezinfectat natural

25 Jan 2018 1938

Ghimbirul și multiplele lui utilizări

22 Aug 2016 1941

Complexul Mercur Minerva din Mamaia, sancţionat după ce au fost persoane care s-au îmbolnăvit după ce au mâncat de aici (galerie foto)

23 Jun 2016 3370

Pericol pentru sănătate Un restaurant din Constanţa, închis pentru că vindea mâncare expirată!

04 Mar 2016 2624

Preparate culinare expirate, pregătite pentru a fi servite clienţilor!

03 Mar 2016 2804

Meniul pacienților din SCJU Constanța de Revelion

31 Dec 2015 3145

Control la sectorul de gastronomie Auchan - Maritimo. Iată ce au descoperit inspectorii de la Protecția Consumatorilor

26 Dec 2015 4108

Pregătiri culinare pentru 1 Decembrie Fasole cu cârnaţi şi vin pentru constănţeni, de la Primăria Constanţa

21 Oct 2015 3815

Duminică va avea loc a X-a ediție a Festivalului de Artă Culinară Turcească

15 Oct 2015 2127

Bucătăria rațională Budinci ca la bunica acasă

25 Sep 2015 6560