Pulpa de curcan la cuptor, in sos de iaurt



Cand vrei o friptura de curcan la cuptor frageda si aromata o faci cu sos de iaurt. Este atat de buna, carnea are o crusta rumena si crocanta dar este atat de moale incat nu ai nevoie de tacamuri. Pur si simplu se rupe in fasii doar cu o furculita! Este cea mai simpla reteta, aproape banala, dar rezultatul este delicios. Multi se feresc sa pregateasca o friptura de curcan la cuptor, caci uneori carnea ramane fada si uscata, dar marinata in sos de iaurt se transforma intr-o bunatate adevarata.

INGREDIENTE PULPE DE CURCAN LA CUPTOR IN SOS DE IAURT

  • o pulpa de curcan de cam 1,5 kg, curatata, spalata si bine stearsa
  • 400 g de iaurt cu minim 3% grasime
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • zeama stoarsa de la o lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 6 catei mici de usturoi, curatati si spalati
  • 10-12 frunze de menta, tocate marunt
  • o legatura mica de patrunjel, taiat fin
  • o lingurita cu scortisoara macinata
  • o lingurita cu boia
  • sare
  • piper proaspat macinat

Modul de preparare îl puteţi găsi pe reteta-video.ro




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Friptură fragedă de curcan (rețetă interbelică)

24 Feb 2022 2110

GastroArt Friptură fragedă de curcan (rețetă interbelică)

24 Jan 2022 1795

Pulpă de curcan la cuptor în sos de iaurt (rețetă video)

05 Jun 2017 5092

Friptură de iepure cu sos de busuioc (video)

08 May 2017 3185

Piept de curcan umplut invelit in bacon (reţetă video)

06 Sep 2016 5224

Cât costă masa de Paşti la Constanţa Duminică, vom ciocni ouă roşii şi ne vom înfrupta din friptura de miel (galerie foto)

10 Apr 2015 2769

Lauraadamache.ro Friptura de curcan cu rosii deshidratate

09 Sep 2014 2634