Scovergi



Scovergile si clatitele sunt minunile dulci care mi-au marcat copilaria. Daca bunica facea niste clatite absolut delicioase, scovergile erau specialitatea tatalui meu. Umplute cu branza sarata sau dulci, pudrate doar cu zahar, dispareau in cateva minute din farfurie. Tati facea un aluat simplu, faina, apa, drojdie, un varf de sare si unul de zahar, eu am modificat in timp reteta astfel incat scovergile sa imi ofere o consistenta si un gust minunat chiar si a doua zi. Va recomand cu cel mai mare drag sa incercati aceasta reteta de scovergi, sunt sigura ca o sa va placa.

Scovergi – Ingrediente (8 scovergi)

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 20 g zahar
  • 20 g drojdie proaspata/5 g drojdie deshidratata
  • 25 g unt moale
  • 1 varf cutit sare

Modul de preparare îl puteți găsi pe LauraAdamache.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scovergi, scoverzi sau scoverze, o reteta simpa si delicioasa

03 Nov 2017 9254