Spaghete Carbonara cu sparanghel, reteta italiana de paste

Spaghetele carbonara cu sparanghel se afla printre preferatele noastre, iar in aceasta perioada, cand sparanghelul proaspat se gaseste cu usurinta in toate magazinele, le fac foarte des. Spaghetti alla carbonara isi au originea in Lazio, mai exact in Roma, iar ingredientele care se regasesc in reteta originala sunt spaghetti, guanciale, oua, pecorino sau parmezan, sare si piper. In timp, reteta spaghetelor carbonara a suferit modificari. S-au adaugat noi ingrediente, cum ar fi usturoi, ceapa, dovlecei, sparanghel, anghinare, ciuperci, iar spaghetele sunt uneori inlocuite cu alt format de paste (rigatoni, penne, tagliatelle, bucatini). Istoria ne spune ca pastele carbonara au fost inventate de carbonari, muncitori care produceau carbunele. Acestia aveau nevoie de mancaruri consistente, pregatite simplu si din ingrediente putine. Astfel s-a nascut una dintre cele mai celebre retete de paste, spaghetti alla carbonara, cunoscuta acum in intreaga lume. Pentru niste spaghete carbonara perfecte sunt esentiale doua lucruri: compozitia de oua si parmezan se adauga peste pastele fierbinti dupa ce stingem focul, iar cantitatea de parmezan sau pecorino folosita in amestecul de oua trebuie sa nu fie foarte mare pentru a nu acoperi gustul celorlate ingrediente. Acesta se poate adauga dupa preferinta in fiecare farfurie. Va invit sa urmariti reteta video a spaghetelor carbonara.
 

Spaghete Carbonara cu sparanghel- Ingrediente (3 persoane)

  • 300 g paste spaghetti
  • 200 g sparanghel proaspat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 30 g parmezan
  • 3 catei usturoi
  • 50 ml apa/vin alb demisec
  • 3 oua medii
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1/4 lingurita sare
Piept de pui la cuptor cu naut si rosii Mod de preparare pe www.lauraadamache.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.