voceaconstantei.ro Ştrudel cu vişine şi budincă de vanilie



Ştrudelul cu vişine şi budincă de vanilie se prepară rapid şi este foarte aromat şi gustos.

Ingrediente:

  • un pachet aluat foietaj
  • 1/2 kg vişine
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • un plic budincă vanilie
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • un gălbenuş de ou
Scoateţi sâmburii vişinelor şi puneţi-le într-un vas împreună cu zahărul şi cu amidonul. Se lasă pe foc amestecând continuu până când compoziţia începe să se îngroaşe ca o budincă. Apoi se prepară budinca potrivit indicaţiilor de pe ambalaj. Se lasă budinca la răcit.
Aluatul foietaj se lasă la decongelat, de preferat în frigider. Când este gata de folosit se aşează pe o folie alimentară şi se taie în trei fâşii aproximativ egale. Se aşează câte două trei linguri de budincă de vanilie în mijlocul fâşiilor de aluat.

Deasupra budincii se pun două, trei linguri compoziţie de vişine.

Rulourile se împăturesc şi se crestează în partea superioară cu cuţitul. Gălbenuşul de bate cu puţin lapte, iar cu compoziţia rezultată ungem rulourile. Se lasă la cuptor până încep să se rumenească.

Poftă bună!

Sursa: voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

lauraadamache.ro Strudel cu banane si nuci caramelizate

15 Jul 2019 1750