Voceaconstantei.ro Brioșe cu dovleac



Ingrediente

Aluat

  • 200 g pesmet de biscuiți
  • 100 g unt
  • 250 g brânza ricotta
  • 3 ouă
  • 200 – 300 g dovleac
  • 80 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Jumătate de plic de praf de copt

Crema

  • 250 g brânză ricotta
  • 3 linguri miere
  • 100 g miez de nucă

Se pun pe foc, într-un vas antiaderent, zahărul, dovleacul dat prin răzătoare și scorțișoara împreună cu 2-3 linguri de apă, se lasă câteva minute până când lichidul se evapora și dovleacul se înmoaie puțin. Se lasă la răcit. Între timp se topește untul, se lasă puțin să se răcească, apoi se adaugă ricotta, ouăle și dovleacul. Se amestecă bine, după care se adaugă în compoziție pesmetul de biscuiți și praful de copt.

Aluatul se toarnă în forme de silicon, brioșele se coc în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 15-20 de minute sau până când sunt rumenite. În funcție de mărimea formelor, ies 12-15 bucăți.

Pentru cremă, se amestecă brânza ricotta cu mierea și miezul de nucă rupt în bucăți mici.

Brioșele scoase din cuptor se lasă să se răcească, apoi se ornează cu cremă și miez de nucă sau fulgi de ciocolată.

Poftă bună!

Sursa: Voceaconstantei.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.