20 Mar, 2016 10:33
5049
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Spălăm peştele şi îl uscăm puţin cu un prosop de hârtie. Îl aranjăm apoi în tavă. Îl presărăm cu sare şi piper pe ambele părţi. Într-un castonel stoarcem o lămâie, strivim usturoi, adăugăm boia dulce şi mărar tocat. Amestecăm bine cu o furculiţă pentru a combina aromele. Cu o linguriţă distribuim uniform sosul de lămâie peste fiecare bucată de somon.
Îl lăsăm 10 – 15 minute să se odihnească, apoi îl băgăm la cuptor. Îl lăsăm maximum 20 de minute (eu îl ţin 15 minute).
Punem în wok nişte ulei de măsline (eu folosesc o lingură – două) în care călim ceapa şi ardeiul tăiate felii subţiri.
Am folosit o pungă de legume congelate care avea mixul de legume menţionat mai sus. Dacă folosţi legume congelate, de orice fel, adăugaţi-le în wok. Dacă folosiţi legume proaspete (conopidă, brocolli, morcovi, păstăi), în funcţie de ce puneţi, trebuie semifierte înainte.
După 5 minute, adăugam restul legumelor, condimentam cu sare şi piper, un vârf de linguriţă de pastă de chilli (opţional) şi o lingură de pătrunjel tocat. Amestecăm bine şi lăsăm să se călească pentru 15 maximum 20 de minute.
Punem somonul deasupra unei porţii generoase de legume (sau dacă aveţi mofturoşi la masă, o porţie de cartofi piure) şi servim alături de o felie de pâine proaspătă.
Sursa: Voceaconstantei.ro
Ti-a placut articolul?
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: