Voceaconstantei.ro Tort de ciocolată cu cocos şi iaurt

Nu stiu ae ce, dar in ultima vreme as face numai prajituri cu ciocolata. Pentru ca eu nu sunt un foarte mare fan al ciocolatei, dar baietii mei da, incerc sa combin de fiecare data gustul ciocolatei cu ceva pe gustul meu. Azi este randul ciocolatei cu cocos. Plecand de la o reteta de cheesecake, am vrut sa vad daca pot obtine o varianta putin mai light, inlocuind crema de branza cu iaurt. Ce a iesit a fost o combinatie perfecta intre arome si texturi. Daca mai adaug pe lista si cocosul, pe care eu l-as adauga in orice prajitura, atunci pot spune sincer ca a fost un dulce perfect.

Ingrediente pentru o forma cu diametrul de 22 cm:

Pentru stratul de cocos:

300 g iaurt gras ( eu am folosit unul cu vanilie – 10% grasime) – se poate inlocui cu crema de branza, mascarpone, branza proaspata, ricotta
2 galbenusuri de ou
100 g zahar pudra
70 g fulgi de nuca de cocos

Pentru prajitura de ciocolata:

4 galbenusuri de ou
6 albusuri de ou
60 g zahar brun ( se poate folosi si alb)
2 linguri de zahar pentru albusuri
25 g faina
20 g amidon
25 g cacao
60 g ciocolata
o lingurita praf de copt
extract de vanilie sau arome dupa preferinta

Preincalzim cuptorul la 160 de grade. Tapetam cu hartie de copt o forma rotunda, apoi o ungem cu unt topit sau ulei. Topim ciocolata si o lasam la racorit.

Pentru stratul de cocos, punem intr-un castron: iaurtul, fulgii de cocos, zaharul pudra si cele 2 galbenusuri.

Daca folositi iaurt simplu, puneti si semintele de la o pastaie de vanilie, sau esenta, sau doar coaja rasa de lamaie sau portocala. Amestecam bine cu o spatula pana sunt incorporate. Turnam compozitia in forma pregatita si o lasam de-o parte.

Pentru prajitura de ciocolata batem galbenusurile cu zaharul brun pana isi dubleaza volumul, adaugam ciocolata topita si incorporam cu un tel. Cernem deasupra ingredientele uscate: faina, amidon, cacao, praf de copt. Incorporam usor.

Separat, batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea foarte tare. Adaugam o lingura de bezea in amestecul de ciocolata si incorporam, apoi adaugam cate una pana incorporam toata bezeaua. Aromam prajitura.

O turnam usor deasupra stratului de cocos si dam la cuptor pentru o ora sau pana trece testul scobitorii.

Dupa ce s-a copt, o scoatem pe un gratar si o lasam sa se racoreasca in tava pentru cel putin 15 minute. Apoi o rasturnam pe farfuria de servire si o lasam sa se raceasca complet.

Ornam dupa cum ne place cu ciocolata topita sau zahar pudra.

Pofta buna va doresc!

Sursa: Voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Tort de ciocolată (rețetă interbelică)

12 May 2022 1354

GastroArt Tort de nuci (rețetă interbelică)

18 Mar 2022 1842

19 Februarie Ziua internațională a ciocolatei cu mentă. Cum să pregătești o ciocolată de casă… răcoritoare!

19 Feb 2021 1966

Astăzi este Ziua Brioșelor cu Vanilie

10 Nov 2020 2645

Cadou special din partea FC Farul pentru antrenorul Ianis Zicu, cu ocazia zilei sale de naștere (galerie foto)

25 Oct 2019 3124

ecuisine.ro Tort brownie de ciocolată

24 Apr 2016 3870

ecuisine.ro Prajitura cu ciocolata si ghimbir

24 Apr 2015 2641

voceaconstantei.ro Tort Curcubeu

20 Apr 2015 3306

ecuisine.ro Tort cu cacao si cocos

17 Apr 2015 4154

voceaconstantei.ro Frunze colorate de ciocolată

28 Mar 2015 2231

voceaconstantei.ro Tort cu ciocolată şi rodie

18 Mar 2015 3550

Lauraadamache.ro Tort de ciocolată cu cremă de ciocolată albă

16 Sep 2014 6582

Ecuisine.ro Tort cu ciocolată de casa şi căpşuni

17 May 2014 5675