Sanatate

A avut loc Adunarea Generală a Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți din România. S-a ales echipa de conducere

Sâmbătă, 22 februarie 2020, la București, a avut loc Adunarea Generală a Societății Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți din România (SMMR).

Cu această ocazie, membrii SMMR au avut ocazia să discute despre problemele întâlnite în cadrul programelor de rezidențiat în care sunt înscriși și au dezbătut modificările aduse la nivelul Statutului și regulamentului societății.

Un alt punct important pe ordinea de zi a fost alegerea unei noi echipe de conducere și a coordonatorilor de departamente.

În urma votului majorității membrilor prezenți în cadrul Adunării Generale, echipa SMMR din mandatul 2020-2021 va fi formată din:

Președinte: Dr. Ioan Mirea
Vicepreședinte Relații Externe: Dr. Claudiu Pavel
Secretar General: Dr. Alina Tudorache
Vicepreședinte Relații Interne: Dr. Marius Chițu
Trezorier: Dr. Andrei Voicu
Cenzor: Dr. Andrei Marin
Coordonator Departament Legislativ: Dr. Teodor Cristea
Coordonator Departament Social: Dr. Alin Catrina
Coordonator Departament Științific: Dr. Maria Pușcașu
Coordonator Departament de Comunicare: Dr. Roxana Crăciun.

Noua echipă va avea ca direcție strategică reorganizarea internă a SMMR, conformă cu modificările aduse Statutului și Regulamentului de Ordine Interioară votate de Adunarea Generală și aducerea activităților desfășurate de Asociație la un nivel superior, care să aibă un impact benefic asupra membrilor săi și a tuturor medicilor rezidenți din țară.

De asemenea, actualul Consiliu Director își propune consolidarea unei relații cu reprezentanții mass-media de la nivel național, pentru exprimarea și diseminarea pozițiilor publice ale acesteia.

Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți din România (SMMR) este o organizație independentă, non-guvernamentală și apolitică, care-și dorește să devină reprezentativă pentru toți cei peste 15.000 de medici rezidenți din România, indiferent de specialitatea acestora și a centrului în care profesează, în relația cu autoritățile statului, a spitalelor în care își desfășoară activitatea și cu alte organizații de profil de la nivel național și internațional.

Înființată în 2015, SMMR a apărut ca răspuns la nevoia de afiliere și de reprezentare a medicilor rezidenți, în  Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți contextul numeroaselor modificări și nereguli apărute în cadrul procesului de pregătire al acestora.

De asemenea, SMMR încurajează medicii rezidenți să raporteze toate neregulile apărute și orice încălcare a drepturilor pe care le întâmpină la locul de muncă sau în relație cu alte autorități ale statului din domeniul medical și le oferă toată susținerea pentru soluționarea cât mai rapidă a problemelor apărute. Ne dorim astfel să evităm momente de criză precum situația ultimului examen de admitere în Rezidențiat, neplata sporurilor aferente anumitor specializări sau a gărzilor efectuate de medicii rezidenți în afara programului normal de lucru.

Sursa foto: Faccebook/societateamultidisciplinaraamedicilorrezidenti

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prima ediție Caravana cu Medici din 2016

29 Feb 2016 992

Burse private pentru medicii rezidenți

09 Aug 2015 1031

Bloc pentru medici rezidenți în Constanța. Anul viitor încep lucrările

06 Sep 2014 849

Ministerul Sănătăţii promite achitarea burselor restante pentru rezidenţi

07 Mar 2014 1404

Mii de medici rezidenţi nu şi-au primit bursele speciale de la Guvern

01 Mar 2014 1704

Medicii rezidenţi vor avea salarii duble din 2014

27 Jan 2013 1462

Liderul de opinie Medicină fără medici!

04 Oct 2011 614

Liderul de opinie Dezertarea bisturielor - În cinci ani nu vor mai exista chirurgi

29 Nov 2010 683

Liderul de opinie Protest de... urgenţă la Spitalul de Urgenţă - Vor "descăpăţânarea" managerului Căpăţână!

18 Sep 2010 853

Liderul de opinie In vartejul grevei generale - Asaltul bugetarilor

01 Jun 2010 593