Sănătate Afinele, fructele ideale pentru afecţiunile oculare

Afinele, fructe bogate în antioxidanţi, sunt consumate pentru efectele terapeutice pe care le au asupra sănătăţii. Ele sunt bogate în vitaminele B, C şi K, minerale, precum fier, potasiu, mangan, cupru, sulf, fosfor, zinc, dar şi flavonoide, acizi organici, tanini, pectine şi antocianine, pigmenţi care oferă culoarea violetă acestor fructe. Afinele pot fi consumate proaspete, uscate sau congelate, câte 50-100 de grame pe zi, au efecte antitoxice, antidiabetice, antiseptice şi hipoglicemiante. Afinele îmbunătăţesc acuitatea vizuală, circulaţia sângelui la nivelul ochilor şi la nivelul sistemului nervos. Tot ele favorizează capacitatea de adaptare a ochiului la vederea nocturnă.
 
De asemenea, afinele sunt recomandate în diverse afecţiuni ale retinei, în prevenirea cataractei şi a glaucomului. Afinele ajută şi la vindecarea ţesuturilor, ele reduc cantitatea de zahăr din sânge şi riscul de boli cardiovasculare. În acelaşi timp, stimulează funcţionarea pancreasului, ameliorează infecţiile urinare şi contribuie la îmbunătăţirea memoriei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.