06 Jun, 2014 18:29
2919
Rodica MITU
Afinele conţin substanţe colorante, derivaţi antocianici, pectine, zahăr, vitamine (A, B, C şi E) şi acizi (oxalic, citric şi malic). Aceste fructe, care pot fi consumate proaspete, uscate sau congelate, câte 50-100 de grame pe zi, au efecte antitoxice, antidiabetice, antiseptice şi hipoglicemiante.
Afinele au numeroase proprietăţi, precum regenerarea vaselor de sânge, normalizarea glicemiei, neutralizarea infecţiilor din intestin, dilatarea uşoară a vaselor coronare, protejarea organismului contra radioactivităţii şi regenerarea retinei.
Consumul de afine previne apariţia următoarelor boli: demenţa vasculară, degenerescenţa maculară, cancerul gastric şi intestinal, artrita reumatoidă, infarctul miocardic şi boala Alzheimer.
Din aceeaşi categorie:
Rolul iodului în organism
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: