Sănătate Alimente pentru o piele sănătoasă

Pentru o piele sănătoasă şi fără probleme este nevoie, în primul rând, de o alimentaţie corespunzătoare. Morcovii, spre exemplu, datorită conţinutului în vitamina A şi betacaroten, asigură sănătate şi strălucire pielii. Tonul este bogat în nutrienţi, seleniu şi Omega-3. El ajută la detoxifiere, dar şi la regenerarea celulară, contribuind astfel la o piele mai fină şi mai fermă.
 
Migdalele au un conţinut bogat de vitamina E, care ajută tenul să se apere singur şi în mod natural de radiaţiile soarelui. Şi spanacul este bogat în luteină, vitaminele B, C şi E, Omega-3 şi minerale care menţin elasticitatea pielii şi redau strălucire părului. Avocado, la rândul lui, este un fruct bogat în grăsimi sănătoase, monosaturate, ce redau elasticitatea pielii.
 
Un alt aliment care contribuie la aspectul sănătos al pielii este roşia, cea mai bună sursă de licopen, un antioxidant puternic contra îmbătrânirii. Consumul de roşii are un rol esenţial în ceea ce priveşte protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale radiaţiilor solare. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.