Alimentele pe care nu ai voie să le consumi negătite. Sunt un real pericol pentru sănătate


Sunt câteva alimente care sunt un adevărat pericol dacă sunt consumate fără să fie gătite, scrie antena3.ro.


Iată care sunt acestea:


1. Cartofii: Conțin două substanțe numite solanina și chaconina, considerate a fi toxice pentru organism dacă sunt ingerate în cantități mari.


2. Vinetele: Ca și cartofii conțin solanina. Specialiștii susțin că acest compus duce la inhibarea absorbției de calciu.


3. Legumele boabe: Legumele boabe ca fasolea roșie, soia sau mazărea nu trebuie consumate crude deoarece conțin și ele substanțe toxice.


4. Ciupercile: Conțin o substanță toxică numită agaritina, care este suspectată ca fiind un agent carcinogen (duce la apariția cancerului).


5. Spanacul și rubarba: Conțin niște compuși care se numesc oxalați și care interferează cu absorbția calciului în sânge.


6. Păstârnacul: Are în compoziție psoralen, o substanță cu potențial toxic, deci nu ar trebui consumat crud. Se pare că aceasta substanță, care este și carcinogenă, nu este distrusă nici în procesul de prepare la foc.


7. Cerealele: Majoritatea cerealelor conțin antinutrienți care pot duce la apariția unor indigestii. Este indicat să consumi cereale (grâu, ovăz, secară, orz) numai după ce le-ai înmuiat în apă.
 
8. Crenvurști: Pe lângă faptul că nu reprezintă o mâncare cu mulți nutrienți, a-i mânca așa cum îi iei direct de la magazin poate fi foarte periculos, scrie exquis.ro.



Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Andreea Păstârnac, numită consilier de stat. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

08 Feb 2018 1977

Numiri și eliberări din funcție, semnate astăzi de premierul Dăncilă. Lista completă

31 Jan 2018 2507

Ciorbă ţărănească de legume (reţetă video)

04 Jul 2017 6872

Păstârnacul ajută în lupta cu mai multe boli

07 Jun 2017 2422

Idei de prânz Supă cremă de legume şi ceafă de porc la cuptor

12 May 2017 3662

Păstârnacul, leguma minune care ne menţine sănătoşi

24 Mar 2017 4840

LauraAdamache.ro Bors de pui si curcan

16 Feb 2016 3263

Sănătate De ce este recomandat consumul de păstârnac

31 Aug 2015 4587

Sănătate Proprietăţile medicinale ale păstârnacului

21 Apr 2015 2004

Preparate-culinare.ro Bors de sfeclă

05 Feb 2015 2446

Ecuisine.ro Supă de pui cu tortellini

09 Jan 2015 3108

Sănătate Rădăcina de păstârnac reglează digestia

19 Dec 2014 3467

Preparate culinare by Poliana Supa de pui cu galuste

06 Nov 2014 2740

Ecuisine.ro Ciorbă de legume dreasă cu smântână

13 Oct 2014 2863

Lauraadamache.ro Ciorba a la grec

11 Oct 2014 3497