Alimentul care este mai bogat în atioxidanți decât legumele și fructele

  • Există un aliment mai bogat în atioxidanți decât legumele și fructele.
 
  • Cercetătorii au descoperit că o porție de popcorn are până la 300 mg de antioxidanți, ceea ce este aproape dublu față de cele 160 mg dintr-o porție de fructe.
 
 
Floricelele de porumb sunt cunoscute pentru faptul că au un număr scăzut de calorii.
 
Cu toate aceste, un grup de oameni de știință susțin că floricelele de porumb ar putea întrece legumele și fructele în topul conținutului de antioxidanți, scrie antena3.ro.
 
Antioxidanții aduc beneficii imense sănătății în ceea ce privește lupta împotriva moleculelor nocive, care distrg celulele. În popcorn a fost găsit un nivel înalt de antioxidanți, deoarece acesta este alcătuit din apă doar patru la sută, comparativ cu fructele și legumele care conțin apă nouăzeci la sută.
 
Cercetătorii au descoperit că o porție de popcorn are până la 300 mg de antioxidanți, ceea ce este aproape dublu față de cele 160 mg dintr-o porție de fructe.
 
„Este singură mâncare ce conține o sută de procente de cereale integrale, neprelucrate. Toate celelalte cereale sunt prelucrate și se diluează cu alte ingrediente. O porție de popcorn va oferi mai mult de 70 la sută din consumul zilnic de alt tip de cereale”, spun cercetătorii. 
 
Sursa foto: Wikipedia.org
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Îndemn al Asociației „Suflete deschise” la început de primăvară - „Să fiţi buni, oricum!”

01 Mar 2024 737

Tenisul de masă, tartanul și floricelele de porumb cu caramel, celebrate azi. Ce alte evenimente au marcat ziua de 06 aprilie

06 Apr 2023 985

Laurențiu Duță, surpriză pentru fani la început de primăvară. Despre ce este vorba

07 Mar 2021 2197

Remedii naturale care te ajută să dormi mai bine

09 Sep 2020 2784

„Cât de anostă a putut să ajungă Constanța!“ Primarul Făgădău nu „ratează“ nicio săptămână fără o urecheală din partea liberalilor

14 Nov 2018 1845

umblat.ro "Miracolul din Tekir", filmul suspansului şi misterelor

13 Mar 2016 4215

Sănătate Gălbenelele, utilizate în tratarea a numeroase afecţiuni

13 Jun 2014 1933