diversificare.ro Arahide – nuci sau leguminoase?



Deşi sunt folosite în alimentaţie precum nucile sau alunele, arahidele fac parte din famila leguminoaselor, alături de fasole, năut sau linte. Spre deosebire de nuci sau migdale, care cresc în copaci, arahidele se dezvoltă într-o păstaie, sub pământ.

În America de Sud se cultivau arahide de acum câteva mii de ani şi reprezentau un element esenţial în alimentaţia aztecilor. Între timp, exploratorii spanioli şi portughezi le-au dus în Africa, unde au devenit parte din tradiţia culinară a multor culturi, iar în prezent India, China, Nigeria, Indonezia şi Statele Unite ale Americii sunt cei mai mari producători de arahide. De fapt, în Statele Unite ale Americii untul de arahide a devenit un aliment popular acum aproape 100 de ani, fiind folosit de un medic din Missouri pentru pacienţii săi, ca un aliment bogat în proteine şi sărac în carbohidraţi.

Ce substanţe nutritive conţin arahidele și ce beneficii aduc sănătăţii?

Arahidele reprezintă o sursă excelentă de biotină (cunoscută şi ca vitamina B8 sau vitamina H) şi o foarte bună sursă de cupru. De asemenea, alunele sunt bogate în magneziu, niacină, molibden, folați, vitamina E, vitamina B1, fosfor, şi proteine.
Mai mult decât o gustare crocantă şi gustoasă, arahidele aduc beneficii multiple sănătăţii copiilor şi adulţilor. Fiind bogate în grăsimi mononesaturate şi o bună sursă de resveratrol, arahidele reprezintă un aliat de încredere pentru inimă, scăzând riscul afecţiunilor cardio-vasculare. Mai mult, deşi pare uimitor, arahidele aduc un aport de antioxidanţi mai mare decât unele fructe precum merele sau căpşunele.
Câteva dintre substanţele nutritive despre care se crede că ar avea efecte anti-cancerigene, precum acidul folic sau resveratrolul, se găsesc din plin în arahide, de aceea consumul de regulat este recomandat pentru prevenţia cancerului de colon. Un studiu publicat în World Journal of Gastroenterology a arătat că riscul de a devolta cancer de colon a fost cu 58% mai scăzut pentru femeile şi cu 27% mai mic pentru bărbaţii care au consumat arahide de cel puţin 2 ori pe săptămână.
De asemenea, un studiu apărut în Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry a demonstrat că un consum regulat de alimente bogate în niacină (vitamina B3) scade riscul de a dezvolta Alzheimer şi încetineşte declinul cognitiv. Mai mult de atât, se pare că arahidele consumate cu regularitate, de cel puţin 2 ori pe săptămână, ajută şi la menținerea unei greutăţi optime.

Articolul integral îl puteți citi pe diversificare.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

24 februarie - Ziua pâinii prăjite şi Ziua chipsurilor Tortilla

24 Feb 2022 1209

Hummus cu Unt de Arahide (reteta video)

28 Aug 2017 2864

Înghețată SNICKERS – de casă

10 Aug 2017 2954

Îngheţata Pirulo Jungly, retrasă de pe piaţa din România. Iată motivul

26 Jul 2017 5772

Kaufland retrage din magazine mai multe sortimente de napolitane

12 Nov 2016 5949

A sărutat-o de ”noapte bună” și… s-a trezit că a murit lângă el!

09 Jun 2016 3006

Voceaconstantei.ro Negresă cu unt de arahide

07 May 2016 4381

LauraAdamache.ro Friganele umplute cu crema

01 Mar 2016 2543

LauraAdamache.ro Whoopie pies

20 Feb 2016 2812

LauraAdamache.ro Chec Valentine’s Day

14 Feb 2016 3149

Sănătate Arahidele, gustoase, săţioase şi excelente pentru sănătatea cardiovasculară

04 Feb 2016 1568

lauraadamache.ro Cornuri turcesti cu nutella

25 Jun 2015 3150

LauraAdamache.ro Biscuiti americani cu arahide

28 May 2015 3922

lauraadamache.ro Cozonac de post

14 Mar 2015 3923

ecuisine.ro Salata de varza rosie cu morcovi

23 Feb 2015 3044