Beneficiile cartofilor dulci

Cartoful dulce, originar din America Centrală şi America de Sud, are o formă alungită, conică, şi există în aproximativ 400 de feluri. Coaja poate fi mov, roşie, maro, bej, iar miezul galben, portocaliu sau mov. Cartofii dulci sunt bogaţi în carbohidraţi, antioxidanţi, fibre dietetice, fier, cupru, potasiu, mangan, vitaminele B6 şi C. Deşi au un gust dulceag, prin prezenţa carbohidraţilor, contribuie la reglarea glucidelor, fiind benefici persoanelor care suferă de diabet.
 
De asemenea, cartofii dulci sunt recomandaţi persoanelor care vor să-şi menţină greutatea, deoarece conţin puţine calorii. În plus, au mult potasiu, mineral esenţial pentru sănătatea muşchilor. Cartofii dulci sunt indicaţi pentru prevenirea bolilor de inimă. Datorită conţinutului ridicat de potasiu, ajută la prevenirea declanşării atacului de cord sau a accidentului vascular cerebral. Potasiul ajută şi la menţinerea echilibrului electrolitic şi a lichidului din organism, aspecte importante pentru stabilizarea tensiunii arteriale.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.