Sanatate

Beneficiile consumului de banane

Dulce și cremoasă, banana este fructul pe care îl consumăm drept gustare sau într-un shake, dimineața, la micul dejun, indiferent de vârstă.
 
Deși ne poate aduce și kilograme în plus, beneficiile ei nu pot fi trecute cu vederea, informează csid.ro
 
Aceste fructe au numeroase avantaje pentru organism. Iată care sunt acestea:
 
Persoanele cu boli cardiovasculare ar trebui să consume banane ocazional, deoarece prin conținutul bogat în potasiu sunt adjuvanți nutriționali hipotensori. În plus, față de aceste beneficii cardiovasculare, potasiul găsit în banane poate ajuta, de asemenea, la sănătatea oaselor, deoarece poate contracara pierderea urinară crescută de calciu. Astfel și demineralizarea osoasă.
 
Bananele au un efect antiacid care protejează împotriva ulcerului gastric. Substanțele din banane ajută la activarea celulelor care compun mucoasa stomacului, astfel încât acestea produc o barieră de mucus gros, ca protecție împotriva acizilor din stomac. Totodată, o serie de compuși, care se găsesc în banane și se numesc inhibitori de protează, ajută la eliminarea bacteriilor din stomac, agenți patogeni ai ulcerului gastric.
 
În sindromul diareic organismul este epuizat rapid de electroliți și bananele sunt ideale în această perioadă, iar asta pentru că redau echilibrul fluidelor și refac rezervele de potasiu, electrolit care ajută la reglarea funcției cardiace. Bananele conțin pectină, o fibră solubilă care ajută la normalizarea tranzitului. Bananele sunt o sursă de fructooligozaharide, un compus prebiotic care hrănește bacteriile bune din colon. Aceste bacterii benefice produc vitamine și enzime digestive care îmbunătățesc capacitatea noastră de a absorbi nutrient.
 
Bananele sunt o sursă foarte bună de vitamine, B6 și C. Bananele conțin minerale și vitamine importante precum (fier, magneziu, calciu, fosfor, vitamina A, E, acid folic și caroten). Un mineral pe care îl găsim în banane este manganul este  un mineral care participă la funcțiile metabolice și la sănătatea oaselor. Bananele oferă o cantitate mare de fibre care dau senzația de sațietate și ajută la optimizarea tranzitului intestinal.

Bananele sunt bogate în zaharuri și au un indice glicemic mare, ceea ce înseamnă că organismul nostru produce insulină după ce le consumăm. De aceea ar trebui evitate de cei cu tulburări ale metabolismului glucidic, de diabetici.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zece beneficii ale migdalelor

17 Oct 2019 205

Constanța, printre județele fără un spital de psihiatrie Inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de Sănătate Publică au finalizat controlul dispus în unitățile sanitare de psihiatrie

15 Oct 2019 341

Angajaţii DSP Tulcea îşi caută dreptatea în instanţa constănţeană

09 Oct 2019 407

Ce a verificat Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa?

09 Oct 2019 581

Fosta şefă a Clinicii de Psihiatrie de la Palazu Mare a intrat în politică şi candidează la alegerile locale de anul viitor

07 Oct 2019 2704

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez, de urgenţă la spital!

03 Oct 2019 485

Un cunoscut om de afaceri s-a sinucis!

03 Oct 2019 1456

Primarul comunei Istria a demisionat din motive medicale

26 Sep 2019 790

Uleiul de măsline previne cancerul

26 Sep 2019 256

#citeșteDobrogea Activitatea sanitară pe Valea Kara-su

18 Sep 2019 968

Încredere redusă pentru spitalele de la malul mării Stelian Ion (USR) - „Ce ironie amară! În Constanţa, cea mai înaltă clasificare o are Spitalul Penitenciar Poarta Albă!“

09 Sep 2019 586

Opoziţii la căsătorie. Ce rişti dacă nu eşti sincer când completezi declaraţia de căsătorie. Au fost cazuri la Constanţa?

09 Sep 2019 678

#citeşteDobrogea Marea, balsam pentru trup şi suflet. Elogiu adus Mării Negre, publicat în urmă cu aproape 100 de ani în „Analele Dobrogei“

07 Sep 2019 1428

Modalități de creștere a densității osoase

03 Sep 2019 579

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa angajează. Nu se solicită vechime

30 Aug 2019 1577