Beneficiile consumului de banane

Dulce și cremoasă, banana este fructul pe care îl consumăm drept gustare sau într-un shake, dimineața, la micul dejun, indiferent de vârstă.
 
Deși ne poate aduce și kilograme în plus, beneficiile ei nu pot fi trecute cu vederea, informează csid.ro
 
Aceste fructe au numeroase avantaje pentru organism. Iată care sunt acestea:
 
Persoanele cu boli cardiovasculare ar trebui să consume banane ocazional, deoarece prin conținutul bogat în potasiu sunt adjuvanți nutriționali hipotensori. În plus, față de aceste beneficii cardiovasculare, potasiul găsit în banane poate ajuta, de asemenea, la sănătatea oaselor, deoarece poate contracara pierderea urinară crescută de calciu. Astfel și demineralizarea osoasă.
 
Bananele au un efect antiacid care protejează împotriva ulcerului gastric. Substanțele din banane ajută la activarea celulelor care compun mucoasa stomacului, astfel încât acestea produc o barieră de mucus gros, ca protecție împotriva acizilor din stomac. Totodată, o serie de compuși, care se găsesc în banane și se numesc inhibitori de protează, ajută la eliminarea bacteriilor din stomac, agenți patogeni ai ulcerului gastric.
 
În sindromul diareic organismul este epuizat rapid de electroliți și bananele sunt ideale în această perioadă, iar asta pentru că redau echilibrul fluidelor și refac rezervele de potasiu, electrolit care ajută la reglarea funcției cardiace. Bananele conțin pectină, o fibră solubilă care ajută la normalizarea tranzitului. Bananele sunt o sursă de fructooligozaharide, un compus prebiotic care hrănește bacteriile bune din colon. Aceste bacterii benefice produc vitamine și enzime digestive care îmbunătățesc capacitatea noastră de a absorbi nutrient.
 
Bananele sunt o sursă foarte bună de vitamine, B6 și C. Bananele conțin minerale și vitamine importante precum (fier, magneziu, calciu, fosfor, vitamina A, E, acid folic și caroten). Un mineral pe care îl găsim în banane este manganul este  un mineral care participă la funcțiile metabolice și la sănătatea oaselor. Bananele oferă o cantitate mare de fibre care dau senzația de sațietate și ajută la optimizarea tranzitului intestinal.

Bananele sunt bogate în zaharuri și au un indice glicemic mare, ceea ce înseamnă că organismul nostru produce insulină după ce le consumăm. De aceea ar trebui evitate de cei cu tulburări ale metabolismului glucidic, de diabetici.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 988

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 349

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 467

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 470

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 840

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 688

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 583

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 564

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 650

Heka Hospital Constanța Ce trebuie să știi despre nodulii tiroidieni

18 Mar 2024 833

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 708

Angajații DSP din nou la protest, la Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 799

CNAS a înființat grupuri de lucru pentru optimizarea reglementărilor din domeniul asigurărilor sociale de sănătate

26 Feb 2024 614

A murit Mioara Roman!

23 Feb 2024 1310

Guvern 2.010 posturi vacante din sănătate vor putea fi ocupate prin concurs sau examen

22 Feb 2024 1033