Beneficiile consumului de lămâie

Lămâile ajută la îndepărtarea oboselii, tensiunii, dar deţin un rol esenţial şi în reîntinerirea pielii.
 
Din punct de vedere nutriţional, lămâia este atât un aliment, dar şi un condiment, care aduce un aport caloric minimal de 30 kcal/ 100 g, făcându-l fructul ideal al dietelor de slăbire (apa cu lămâie – alimentul cu prezenţă obligatorie în aceste diete), relatează csid.ro.
 
2. Vitamina C din lămâie, prin efectele sale antioxidante şi flavonoide, ajută organismul să lupte împotriva diverselor boli, afecţiuni şi stimulează imunitatea;
 
3. Este un aliment alcalinizant. Deşi are gust intens (acid) poate fi folosită ca un pansament gastric-detoxifiant (apa cu lămâie).
 
4. Are proprietăţi antibacteriene demonstrate şi un rol detoxifiant hepatic;
 
5. Conţine vitamina P cu rol tonifiant al pereţilor vasculari şi cu efecte benefice în dieta persoanelor hipertensive;
 
6. Ajută în tratamentul litiazei renale (în special prin depuneri de calciu)
 
Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

centrulnatura.ro De ce este bine să consumăm lămâi dimineața

03 Jul 2021 2744

Efectele uimitoare ale nucilor cu miere

13 Mar 2019 1830

Salata verde conține multe vitamine și aduce numeroase beneficii organismului

29 Mar 2017 4681

Bucătăria raţională Salate

17 Sep 2015 4324

Sănătate Ce trebuie să ştii atunci când consumi lămâie

03 Jun 2015 1498