Beneficiile consumului de prune uscate

Gustarea ideală dintre mese, prunele uscate conţin o cantitate impresionantă de antioxidanţi, vitaminele A, B şi C, precum şi minerale (calciu, fier, potasiu, magneziu). Printre beneficiile consumului de prune uscate se numără întărirea sistemului imunitar (două, trei prune uscate pe zi), îmbunătăţirea digestiei, menţinerea greutăţii şi prevenirea diabetului de tip doi. 200 de grame de prune uscate asigură 7% din necesarul zilnic de fibre.

De asemenea, prunele uscate măresc capacitatea organismului de a face faţă la agresiunea viruşilor specifici perioadei reci a anului. Potrivit unui studiu realizat în Florida, prunele uscate încetinesc scăderea densităţii osoase cu 3-5% pe an. Tot ele, datorită efectului laxativ, tratează cu succes constipaţia. Conţin şi betacaroten, care contribuie la ameliorarea artritelor reumatice. Datorită prezenţei antioxidanţilor, prunele uscate reprezintă aliaţi ai frumuseţii. Ele contribuie la menţinerea elasticităţii pielii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SănătatePrunele uscate, beneficii remarcabile asupra sănătăţii

08 Feb 2016 2404

Sănătate Prunele uscate, ideale în perioada postului

31 Mar 2015 1701