Beneficiile consumului de rucola

Rucola este o plantă cu fruze într-o nuanță de verde închis, cu gust ușor amărui, care este folosită atât pe post de aliment, în stare crudă, cât și pe post de plantă medicinală, informează doctorul Oana Cuzino pe site-ul doc.ro.
 
Beneficiile rucolei sunt nenumărate, această plantă fiind extrem de sănătoasă. Bogată în vitamina K, vitamina A, acid folic și o mulțime de antioxidanți, rucola are efecte antiinflamatoare, vindecătoare și nu numai.
 
Îmbunătățește digestia – rucola este un aliment alcalin, echilibrând pH-ul organismului. Nivelul de pH este esențial pentru sistemul digestiv, dar și pentru întărirea sistemului imunitar.
 
Rucola este un aliment cu un conținut ridicat de apă, care ajută la eliminarea toxinelor din sistemul digestiv, dar și din sânge. Consmul regulat de plante precum rucola previne constipația în mod natural și îmbunătățește sănătatea colonului, dar și a altor organe.
 
Previne cancerul - rucola conține glucozinolați, fitonutrienți care luptă împotriva cancerului. Atunci când mestecăm rucola, glucozinolații se amestecă cu enzimele digestive și se transformă în nutrienți care luptă cu celulele canceroase.
 
Totodată, compușii din rucola neutralizează și efectul pe care radicalii liberi îl au asupra organismului, prevenind astfel cancerul, precum și îmbătrânirea prematură.
 
Protejează vederea – rucola conține carotenoizi, adică antioxidanți care protejează sănătatea ochilor pe măsură ce înaintăm în vârstă.
 
Protejează inima – rucola are capacitatea de a îmbunătăți sănătatea vaselor de sânge, acționând precum un antiinflamator. De asemenea, substanțele din rucola scad și nivelul de colesterol din sânge.
 

Întărește oasele – consumul de rucola fortifică oasele, o cană de rucola conținând mai bine de un sfert din doza zilnică recomandată de vitamina K, despre care se știe că este necesară pentru oase puternice. Tot vitamina K previne și formarea cheagurilor de sânge.
 
Te ajută să slăbești – rucola este un aliment bogat în nutrienți, dar care nu are mai mult de 5 calorii/ o cană. Rucola este considerată un superaliment, fiind ideală în timpul curelor de slăbire, dar și pentru detoxifiere.

 
Sursă foto: wikipedia.org
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

lauraadamache.ro Delicii de vară - Pizzette cu vinete sau dovlecei

28 Jul 2020 3722

lauraadamache.ro Salată caldă cu orz şi prosciutto crudo

24 Oct 2018 2123

lauraadamache.ro Salată caldă cu orz şi prosciutto crudo

15 Oct 2018 2098

lauraadamache.ro Salata de primavara cu ton

30 Apr 2018 2155

lauraadamache.ro Paste cu ton si rucola, reteta de paste italiene

12 Feb 2018 2371

Cruciferele, bogate în vitamine şi compuşi ce pot stopa agenţii cauzatori de cancer

30 Sep 2016 2581

Salată de ton şi roşii

17 Sep 2016 2763

Voceaconstantei.ro Frittata cu salată

18 Apr 2016 2451

ecuisine.ro Salată de spanac cu mango

14 Jul 2015 5586

ecuisine.ro Salata de cartofi noi cu ridichi si bacon

26 Jun 2015 2878

ecuisine.ro Salata cu orez salbatic si legume pe gratar

24 Feb 2015 4350

Sănătate Rucola îmbunătăţeşte vederea

06 Jan 2015 2048

ecuisine.ro Salate pentru masa de Revelion 2015 - salata cu halloumi

29 Dec 2014 6214

ecuisine.ro Aperitive pentru masa de Revelion 2015 - rulada de mozzarella

28 Dec 2014 7436

Rucola contribuie la eliminarea kilogramelor în plus

27 Nov 2014 1354