Beneficiile şi efectele secundare ale unor plante minune

Plantele medicinale sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le aduc organismului. Acestea pot ajuta în caz de indigestie, în curele de slăbire sau pot creşte buna dispoziţie.
 
Pentru a fi folosite corespunzător, este nevoie să cunoaştem efectele secundare potenţiale ale consumului acestor plante.
 
Spre exemplu, florile de muşeţel sunt cunoscute pentru efectul calmant, pot reduce febra sau inflamaţiile sau pot diminua crampele de stomac şi indigestia. Ca efect advers, în timpul tratamentului cu flori de muşeţel, poate fi redusă absorbţia medicamentelor care se iau pe cale orală. Potrivit specialiştilor, muşeţelul poate interacţiona cu unele anticoagulante, sedative ori suplimente de fier.
 
Merişorul este o plantă care poate fi consumată crudă, în sucuri sau în tarte cu fructe, ajutând la prevenirea infecţiilor tractului urinar. Nu are efecte adverse cunoscute, dar nu este recomandat consumul de tarte cu merişor de către diabetici.
 
Ghimbirul are cunoscute proprietăţi antibacteriene. Poate reduce crampele intestinale, inflamaţiile, sau durerile. Mai este recomandat pentru a preveni greaţa, senzaţia de vomă sau răul de maşină. Există riscul ca acest produs natural să interacţioneze cu unele medicamente anticoagulante.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.