Beneficiile uimitoare ale uleiului de ricin. Ce putem trata cu ajutorul lui

  • Este antibacterian, antioxidant, antiinflamator, dar şi germicid, insecticid si fungicid.


Se obţine prin extragerea din seminţe de ricin. E folosit în medicina naturistă, pentru sănătate, dar şi în cosmetică, pentru frumuseţe. Azi vom învăţa cum folosim ulei de ricin pentru păr!

Este antibacterian, antioxidant, antiinflamator, dar şi germicid, insecticid si fungicid. E ideal în lupta împotriva infecţiilor microbiene. Uleiul de ricin e bogat în acizi graşi nesaturaţi, proteine şi vitamina E. Este indicat în tratamentele pentru înfrumuseţare, scrie antena3.ro.
 

Tratează negi şi bătături 

- se masează negii timp de 5 minute, de 2 ori pe zi. Sau se aplică comprese cu ulei de ricin, timp de 30 minute. Tratmentul se aplică până când dispar negii.  


- se spală pielea cu săpun şi se usucă bine. Apoi se masează bătăturile cu ulei de ricin, înainte de culcare. Se acoperă pielea cu material din bumbac. Tratamentul se aplică de 3 ori pe săptămână.

Uleiul de ricin este un lichid incolor sau galben pal cu un miros distinct. Punctul său de fierbere este 313 °C și densitatea de 961 kg/m3. [2] Este o trigliceridă în care aproximativ 90% din catenele de acizi grași sunt de ricinoleat.

Alți componenți importanți sunt oleații și linoleații. Datorită acestor proprietăți, uleiul poate fi utilizat împotrivă infecțiilor microbiene. Este bogat în acizi grași nesaturați (o-mega 3-6-9), proteine și vitamina E, motiv pentru care este folosit pentru frumusețe și în compozita produselor cosmetice, a săpunurilor, medicamentelor, uleiurilor de masaj și a altor produse de uz frecvent.


Sursa foto: wikipedia.org

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate De ce uleiul de ricin este uimitor pentru piele

14 Nov 2015 1688

Sănătate La ce foloseşte uleiul de ricin

02 Nov 2015 1202

Sănătate Ricinul – beneficiile pentru sănătate şi pericolele consumului

21 Apr 2015 2876

Cataplasmele cu ulei de ricin - rol important în detoxifierea organismului

27 Jun 2014 5772

Uleiul de ricin, aliat pentru sănătate şi frumuseţe

11 May 2014 1420

French Rose

11 Jul 2012 2543

Sampon solid

10 Feb 2012 1778