Sănătate Ce beneficii au sâmburii anumitor fructe

Sâmburii de caise au un conţinut bogat în vitaminele A, B şi C, însă cea mai importantă substanţă este amigdalina sau vitamina B17, folosită în tratamentul cancerului. Şi sâmburii de struguri conţin cantităţi însemnate de vitaminele E şi F, dar şi unele minerale, precum zinc, cupru şi seleniu. Aceşti sâmburi conţin procianidine, care reprezintă un agent anti-îmbătrânire de 50 de ori mai puternic decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decât vitamina C. Sâmburii de struguri ajută la vindecarea hepatitelor şi a infecţiilor respiratorii. Ei sunt indicaţi, de asemenea, în cazul cardiopatiilor ischemice, al colesterolului mărit şi al hipertensiunii.
 
Sâmburii de rodie, pe de altă parte, blochează producerea de radicalilor liberi care pot eroda colagenul şi duce la producerea ridurilor. Sâmburii de pepene roşu conţin zinc, fier, acizi graşi Omega-6, proteine şi fibre, care se absorb uşor. Pe lângă efectul antioxidant, aceşti samburi sunt diuretici şi protejează împotriva pietrelor la rinichi.
 
Sâmburii de măsline, măcinaţi foarte fin, sunt buni pentru purificarea sângelui, revigorarea circulaţiei sanguine, revitalizarea pielii şi eliminarea impurităţilor, lăsând pielea moale şi mătăsoasă. Sâmburii de litchi întineresc pielea prin stimularea producţiei de colagen în organism, o hidratează şi păstrează netedă şi catifelată. Sâmburii de cireşe sunt folosiţi drept tratament pentru tratarea durerilor cauzate de colici la bebeluşi, pentru tratarea durerilor de rinichi, de spate, durerilor reumatice sau musculare. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.