Sănătate Ce efecte au albăstrălele pentru organism

Albăstrelele sunt folosite în scopuri terapeutice pentru proprietăţile lor medicinale. De la această plantă se recoltează partea aeriană, în special florile, care conţin antocianozide, flavone, principii amare, lactonice, protide, acizi organizi, mucilagii, săruri de magneziu. Albăstrelele sunt recomandate cu precădere în cazul lipsei poftei de mâncare, fiind un tonic-amar şi aperitiv. Datorită acţiunii diuretice a substanţelor pe care le conţin, sunt excelente pentru reechilibrarea excesului de apă din corp.
 
La nivel subtil, albăstrelele acţionează pentru a tempera efectele generate de excesul de mânie şi frustrare, favorizând calmul, interiorizarea, armonia şi echilibrul. Practic, ele au proprietatea de a tempera şi elimina excesele, înlocuindu-le cu echilibru şi armonie.
 
Ceaiul din această plantă întăreşte sistemul imunitar şi are efecte pozitive în cazuri de afecţiuni renale, boli de ficat, dischinezie biliară, tuse, bronşite, febră, insuficienţă cardiacă cu edeme, hipertensiune, ochi obosiţi, pleoape căzute şi dureri de dinţi. În plus, menţine elasticitatea şi fermitatea pielii, combate ridurile şi alte probleme ale tenului.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Violetta Petre Dor mi-a fost de mine

25 Aug 2017 2743

Sănătate Florile de albăstrele tratează conjunctivita

10 Feb 2015 5622

Pictura zilei „Albăstrele” de Ştefan Luchian

16 Jan 2015 7401

Sănătate Ai ochii inflamați? Cel mai bun remediu... albăstrelele

09 Jan 2015 1591

Sănătate Ceaiul de albăstrele, inamicul ridurilor şi al stărilor de melancolie

21 Oct 2014 5976

Proprietăţile terapeutice ale albăstrelelor

29 Jul 2014 2839