Sanatate

Ce spitale au primit reacreditare în luna iunie la Constanţa (document)

 
 
Aveţi probleme de sănătate şi vreţi să mergeţi să vă trataţi într-un spital public sau privat. Cum puteţi afla dacă aceste unităţi medicale sunt acreditate? Puteţi întreba personalul din unitate sau consulta lista unităţilor acreditate pe site-ul www.anmcs.gov.ro.
 
Acreditarea nu este obligatorie. Unităţile care vor să încheie contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie să treacă însă prin procesul de evaluare. Reprezentanţii unităţilor sanitare care doresc ca acestea să fie acreditate sunt preocupaţi de îmbunătăţirea calităţii, de reducerea riscurilor şi de siguranţa pacienţilor.


 
În procesul de acreditare, reprezentantul unităţii medicale (managerul de calitate) descoperă împreună cu evaluatorii trimişi de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) ce fac bine, ce probleme există şi ce s-ar putea îmbunătăţi. Ulterior, pe baza acestei analize, ei vor acţiona pentru a corecta eventualele erori şi a putea oferi servicii de cea mai bună calitate.
 
În procesul de evaluare, opinia pacientului contează. Sunt completate chestionare de către pacienţi cu întrebări legate de serviciile medicale oferite, de comunicarea cu medicii, dar şi de condiţiile oferite de unitatea medicală. Evaluarea nu se termină odată cu acordarea acreditării. Ulterior, ANMCS, prin structurile sale, va monitoriza unităţile medicale şi va face recomandări.


 
Potrivit Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, secretar de stat Vasile Cepoi, mai multe unităţi medicale din ţară şi-au înnoit acreditarea. Trei unităţi sanitare de stat sunt din judeţul Constanţa, după cum urmează: Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanţa, Spitalul Clinic de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord şi Spitalul Municipal Mangalia.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza Lista unităţilor sanitare cu paturi evaluate de către ANMCS și aflate în curs de elaborare a raportului de acreditare, la data de 30.06.2016.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surprize, spectacol de magie şi iluzionism Micuţii pacienţi, răsfăţaţi, de Ziua Copilului, de Arimex Comexim 2000 şi Asociaţia „Suflete Deschise“ (galerie foto)

03 Jun 2019 958

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, prezent la Constanţa. Liberalul a vorbit despre dublul standard

16 May 2019 554

Sondaj de opinie Ce cred cititorii ZIUA de Constanţa despre eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii?

22 Apr 2019 648

Sondaj de opinie Credeţi în eficienţa controalelor efectuate noaptea la spitale de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea?

15 Apr 2019 1303

Un lanţ de spitale, din Germania, face angajări direct din Constanţa! Cu sau fără experienţă!

28 Mar 2019 2785

Liberalii îşi promovează candidaţii la europarlamentare Siegfried Mureşan - „Românii vor sancționa actuala guvernare, pe 26 mai!“

16 Mar 2019 743

În Constanţa au fost înregistrate, în ianuarie, cu 30% mai multe cazuri de infecţii nosocomiale în spitale. DSP a aplicat amenzi

28 Feb 2019 504

Huţucă (PNL) „Proiectul Spitalului Regional a rămas doar pe hârtie!“ (documente)

31 Jan 2019 675

Ce spitale din judeţul Constanţa sunt în pericol în cazul unui cutremur major. Lista oficială (document)

29 Dec 2018 1110

Ultimă oră! Ce se întâmplă cu construcția Spitalului Regional de Urgență Constanța

09 Nov 2018 1868

Ce paciente pot beneficia de subprogramul de reconstrucţie mamară. Programul se derulează prin 19 spitale, printre care și cel din Constanța

03 Nov 2018 446

Un nou termen în dosarul clubului Colectiv!

10 Sep 2018 945

Sănătatea la Constanţa în perioada interbelică - statistici, boli, medici, spitale şi farmacii

05 Mar 2018 14332

Bilanţ la Consiliul Judeţean. Multe proiecte de finalizat, altele de început Când se inaugurează Policlinica II şi Centrul „Jean Constantin“ şi care este situaţia din spitale?

23 Dec 2017 1473

Spitalele din subordinea CJC, monitorizate Horia Ţuţuianu - „Sunteţi răspunzători de actul medical. Vreau rapoarte săptămânale şi informări despre probleme“

11 Nov 2017 1319