Sănătate Ce substanţe nutritive conţine sfecla roşie

Sfecla roşie conţine vitaminele A, C, E, acid folic (vitamina B9), potasiu, magneziu, fier, cupru, mangan, iod, zinc, calciu şi sodiu. În sfeclă roşie se găseşte o combinaţie unică de sodiu şi calciu, ce are rolul de a dizolva calciul în exces. De asemenea, sfecla roşie are în compoziţia sa şi betalaină, o substanţă cu proprietăţi antitumorale şi antioxidante.
 
Sucul de sfeclă roşie este considerat unul dintre cele mai puternice remedii în tratarea leucemiei. De asemenea, acesta scade presiunea arterială, are efect antifebril în cazul virozelor, îmbunătăţeşte metabolismul şi ajută la buna funcţionare a ficatului. Sfeclă roşie are efecte benefice şi în ceea ce priveşte îmbunătăţirea metabolismului, combaterea anemiei, creşterea gradului de fertilitate, energizarea şi remineralizarea organismului şi detoxifierea ficatului prin dizolvarea grăsimilor. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sfecla roșie, beneficii extraordinare pentru organism

07 Mar 2022 6030

Sucul de sfeclă roșie. Beneficii și contraindicații

31 Jan 2020 3869

Beneficiile sucului de sfeclă roşie şi lămâie

02 Jan 2020 6069

Sfecla tratează anemia

29 Mar 2018 1696

Sănătate Sfecla roşie, o sursă valoroasă de nutrienţi

24 Jun 2015 2654

Sănătate Sfecla roşie, una dintre cele mai benefice legume pentru organism

14 Nov 2014 2628

Sănătate Sfecla roşie sau protectoarea ficatului, recomandată persoanelor anemice

19 Sep 2014 2562