Sanatate

Sănătate Ce substanţe nutritive conţine sfecla roşie

Sfecla roşie conţine vitaminele A, C, E, acid folic (vitamina B9), potasiu, magneziu, fier, cupru, mangan, iod, zinc, calciu şi sodiu. În sfeclă roşie se găseşte o combinaţie unică de sodiu şi calciu, ce are rolul de a dizolva calciul în exces. De asemenea, sfecla roşie are în compoziţia sa şi betalaină, o substanţă cu proprietăţi antitumorale şi antioxidante.
 
Sucul de sfeclă roşie este considerat unul dintre cele mai puternice remedii în tratarea leucemiei. De asemenea, acesta scade presiunea arterială, are efect antifebril în cazul virozelor, îmbunătăţeşte metabolismul şi ajută la buna funcţionare a ficatului. Sfeclă roşie are efecte benefice şi în ceea ce priveşte îmbunătăţirea metabolismului, combaterea anemiei, creşterea gradului de fertilitate, energizarea şi remineralizarea organismului şi detoxifierea ficatului prin dizolvarea grăsimilor. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sfecla tratează anemia

29 Mar 2018 291

Sănătate Sfecla roşie, o sursă valoroasă de nutrienţi

24 Jun 2015 1824

Sănătate Sfecla roşie, una dintre cele mai benefice legume pentru organism

14 Nov 2014 2000

Sănătate Sfecla roşie sau protectoarea ficatului, recomandată persoanelor anemice

19 Sep 2014 1754