Ceaiul de muşeţel combate durerile de dinţi

Datorită proprietăţilor sale medicinale, ceaiul de muşeţel se numără printre alegerile multor persoane. Bogat în aminoacidul glicină, ceaiul de muşeţel menţine sănătatea sistemului nervos, iar abundenţa de antioxidanţi contribuie la reducerea inflamaţiei. Acest ceai se pregăteşte dintr-un plic de muşeţel, care se toarnă într-o cană cu apă. Se lasă la infuzat între cinci şi opt minute, se adaugă zahăr, miere sau lămâie după gust. Se recomandă consumul înainte de masă, pentru un contact mai bun cu mucoasele digestive.

Ceaiul de muşeţel elimină migrenele, îmbunătăţeşte digestia şi este extrem de eficient în cazul durerilor de dinţi. În acest sens, se clăteşte gura cu ceai de muşeţel la interval de o jumătate de oră. Ceaiul se ţine în locul dureros timp de câteva minute. În combinaţie cu medicamentele, ceaiul de muşeţel tratează gastritele şi enterocolitele. Relaxează spasmele musculare şi durerile menstruale la femei.
 
Combate insomnia, din acest motiv se recomandă o cană de muşeţel înainte de culcare. De asemenea, compresele cu infuzie de muşeţel au efecte uimitoare asupra arsurilor şi eczemelor. De menţionat este că femeile însărcinate trebuie să evite muşeţelul, deoarece stimulează contracţiile.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Beneficiile ceaiului de mușetel.Ce conține acesta de îl face atât de special

09 Dec 2020 3769

Mușețelul. Întrebuințări, curiozități și beneficii pentru sănătate

10 Oct 2020 7269

Ceaiul de muşeţel îmbunătăţeşte funcţia ficatului

11 Nov 2014 13655