Ceaiul de saschiu, util persoanelor care depun efort intelectual

Saschiul creşte în pădurile umede de foioase şi în regiunile de câmpie şi deal. Contribuie la calmarea durerilor de cap, la reducerea ameţelilor şi scăderea tensiunii arteriale. Această plantă are un conţinut ridicat de vincamină, o substanţă care măreşte debitul sangvin al capilarelor cerebrale şi contribuie la o mai bună oxigenare a creierului.
 
De asemenea, saschiul diminuează ritmul cardiac şi intervine în dilatarea arterelor cerebrale, previne ateroscleroza şi congestia. Are proprietăţi depurative, diuretice, antihemoragice, astringente, spasmolitice şi antifebrile. Saschiul este benefic pentru sângerări nazale, gingivale şi dureri de gât, pentru tratarea scorbutului, scăderea glicozuriei în diabet şi reducerea senzaţiei de sete.
 
Ceaiul de saschiu este util persoanelor care depun efort intelectual susţinut, dar şi celor care au ameţeli, dificultăţi de concentrare şi suferă de anemii. Totodată, este indicat şi persoanelor vârstnice, care suferă de insuficienţă circulatorie cerebrală, ischemie cerebrală, traumatisme cranio-cerebrale, sechele ale accidentelor vasculare cerebrale, precum şi boala Alzheimer. În acest scop, se recomandă o infuzie preparată din o linguriţă cu plantă uscată şi 200 ml de apă, care se lasă la infuzat timp de zece minute. 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sănătate Saschiul grăbeşte cicatrizarea

26 Apr 2015 1908