Sanatate

Cei mai nocivi aditivi alimentari

Industria alimentară actuală foloseşte aditivii alimentari în aproape toate produsele, de la pâine, mezeluri, conserve, sucuri, până la alcool şi gumă de mestecat. Într-o mai mică sau mare proporţie, aceşti aditivi sunt dăunători sănătăţii, mai ales nitritul de sodiu, care este folosit pentru a conserva, a da culoare, gust şi aromă preparatelor din carne. Acest aditiv este adăugat în slănină, şuncă, peşte afumat şi conserve de carne, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor, însă la temperaturi înalte acesta devine reactiv şi dăunător, putând dezvolta anumite tipuri de cancer.
 
Benzoatul de sodiu (E 211), un aditiv alimentar folosit ca antiseptic, conservant alimentar, precum şi pentru îmbunătăţirea gustului la alimentele de calitate slabă, se întâlneşte în băuturile răcoritoare (mai ales cele cu gust de portocale), sosuri, produse lactate şi din carne, condimente, produse de patiserie şi bomboane. E 211 poate chiar să distrugă în totalitate ADN-ul din mitocondrii, ceea ce conduce la îmbătrânirea precoce a celulelor, la apariţia bolii Parkinson şi a unor afecţiuni neurologice.
 
Galatul de propil sau E 310 produce scăderea capacităţii de absorbţie a fierului şi este cauza unor afecţiuni ale sângelui. Glutamatul monosodic sau E 621 este un aminoacid folosit ca potenţiator de aromă în supe, sosuri, chips-uri, care provoacă dureri de cap şi greaţă, atacă celulele nervoase şi este responsabil pentru unele dereglări metabolice grave.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenţie ce măsline consumaţi! Consumul de măsline înnegrite artificial crește riscul apariției cancerului gastric!

02 May 2017 6937

Atenţie ce desert le oferiţi copiilor! Cornurile cu cremă din magazine conţin glicerină, celuloză şi aromă de unt

14 Mar 2017 1808

Atenţie la ce alimente consumaţi! Salate de icre colorate cu extract de gândaci la vânzare în magazine

24 Feb 2017 2895

Cel mai important ingredient în prepararea pateurilor- Apa se regăseşte în 1 din 4 pateuri de ficat

18 Jul 2016 826

Vă este foame? Ce ziceţi de nişte parizer cu piele de pasăre, emulsie din şorici, zgârciuri, cartilagii şi până la 19 aditivi?

17 May 2016 3673

Obișnuiți să mâncați crenvuști? 42% dintre ei sunt colorați cu extract de gândaci din specia coşenila!

09 May 2016 3108

De unde cumpărați carne de mici? Iată care sunt magazinele de unde NU trebuie să luăm mititei

30 Apr 2016 7882

De-ale consumatorului I-a sărit "muștarul". Făina de muștar a fost înlocuită cu cea de grâu!

20 Apr 2016 756

Mănânci de post şi consumi pate vegetal, dar ştii ce conţine? (document)

12 Apr 2016 1160

O nouă alertă! Gumele de mestecat - pline de coloranţi şi aditivi ce pot produce cancer

10 Apr 2016 1093

Iaurt cu gust de fructe... fără fructe în magazinele din România

06 Apr 2016 1191

LauraAdamache.roFajitas cu pui si guacamole

03 May 2015 1405

La Maritimo Shopping Center Unul dintre câştigătorii emisiunii MasterChef, într-un spectacol gastronomic unic

04 Aug 2014 1393

Sănătate Aditivii alimentari şi efectele lor nocive

06 Jul 2014 865

Ce sunt E-urile şi de ce există ele în alimente

25 Jun 2014 771

Lauraadamache.ro Bruschette cu ciuperci si sos bechamel

06 Mar 2014 1547

Telegraf Specialităţile tradiţionale, inaccesibile

13 Jan 2012 776

Oamenii se tem in continuare de E-uri

29 Jan 2003 466

Oamenii se tem in continuare de E-uri

06 Aug 2002 381

Oamenii se tem in continuare de E-uri

01 Aug 2002 374