Cei mai nocivi aditivi alimentari

Industria alimentară actuală foloseşte aditivii alimentari în aproape toate produsele, de la pâine, mezeluri, conserve, sucuri, până la alcool şi gumă de mestecat. Într-o mai mică sau mare proporţie, aceşti aditivi sunt dăunători sănătăţii, mai ales nitritul de sodiu, care este folosit pentru a conserva, a da culoare, gust şi aromă preparatelor din carne. Acest aditiv este adăugat în slănină, şuncă, peşte afumat şi conserve de carne, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor, însă la temperaturi înalte acesta devine reactiv şi dăunător, putând dezvolta anumite tipuri de cancer.
 
Benzoatul de sodiu (E 211), un aditiv alimentar folosit ca antiseptic, conservant alimentar, precum şi pentru îmbunătăţirea gustului la alimentele de calitate slabă, se întâlneşte în băuturile răcoritoare (mai ales cele cu gust de portocale), sosuri, produse lactate şi din carne, condimente, produse de patiserie şi bomboane. E 211 poate chiar să distrugă în totalitate ADN-ul din mitocondrii, ceea ce conduce la îmbătrânirea precoce a celulelor, la apariţia bolii Parkinson şi a unor afecţiuni neurologice.
 
Galatul de propil sau E 310 produce scăderea capacităţii de absorbţie a fierului şi este cauza unor afecţiuni ale sângelui. Glutamatul monosodic sau E 621 este un aminoacid folosit ca potenţiator de aromă în supe, sosuri, chips-uri, care provoacă dureri de cap şi greaţă, atacă celulele nervoase şi este responsabil pentru unele dereglări metabolice grave.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție la masa de 1 decembrie! La mulți ani, România fără E-uri, zahăr și sare în exces!

30 Nov 2023 888

Vopseaua de ouă poate să conţină până la 11 E-uri. Poate fi ingerată chiar dacă este doar pe coaja oului

17 Apr 2022 1258

Studiu realizat de InfoCons 70% din pastilele de supt nu menționează cantitatea de zahăr!

03 Nov 2021 1346

Înlocuitorii zahărului, un rol important în prevenirea cariilor

28 Sep 2018 1279

Atenţie ce măsline consumaţi! Consumul de măsline înnegrite artificial crește riscul apariției cancerului gastric!

02 May 2017 13361

Atenţie ce desert le oferiţi copiilor! Cornurile cu cremă din magazine conţin glicerină, celuloză şi aromă de unt

14 Mar 2017 4667

Atenţie la ce alimente consumaţi! Salate de icre colorate cu extract de gândaci la vânzare în magazine

24 Feb 2017 6322

Cel mai important ingredient în prepararea pateurilor- Apa se regăseşte în 1 din 4 pateuri de ficat

18 Jul 2016 1907

Vă este foame? Ce ziceţi de nişte parizer cu piele de pasăre, emulsie din şorici, zgârciuri, cartilagii şi până la 19 aditivi?

17 May 2016 6068

Obișnuiți să mâncați crenvuști? 42% dintre ei sunt colorați cu extract de gândaci din specia coşenila!

09 May 2016 6101

De unde cumpărați carne de mici? Iată care sunt magazinele de unde NU trebuie să luăm mititei

30 Apr 2016 12195

De-ale consumatorului I-a sărit "muștarul". Făina de muștar a fost înlocuită cu cea de grâu!

20 Apr 2016 1927

Mănânci de post şi consumi pate vegetal, dar ştii ce conţine? (document)

12 Apr 2016 2987

O nouă alertă! Gumele de mestecat - pline de coloranţi şi aditivi ce pot produce cancer

10 Apr 2016 2682

Iaurt cu gust de fructe... fără fructe în magazinele din România

06 Apr 2016 2396