Centrul Natura Siropul de Loquat este folosit în medicina tradițională chineză pentru roșu în gât

 
 
  • Loquat este un pom fructifer aparținând familiei Rosaceea – care crește de milenii în Japonia – permanent verde, cultivat și ca plantă decorativă.
  • Fructele arată ca niște prune mici, de consistență medie, care atunci când se coc devin moi și încep să se coloreze în maroniu.
Loquat (Eriobotrya japonica sau pruna Japoneză – numit în germană Japanisher Mispel și în engleză Japanese medlar, în spaniolă nisperos sau misperos – Mexic,  în China se mai numesc și PIPA) este un pom fructifer aparținând familiei Rosaceea – care crește de milenii în Japonia – permanent verde, cultivat și ca plantă decorativă, dar și pentru fructele sale de dimensiunile unei prune, de culoare portocalii-gălbui și cu gust asemănător caiselor.
 
Arborele Loquat este mai neobișnuit printre Rosaceae pentru că florile sale apar toamna sau la începutul iernii, iar fructele sale sunt deja coapte primăvara sau la începutul verii. Florile sunt albe, cu 5 petale – precum toate florile de Rosacea (ca la prun, măr sau cireș), fiind frumos mirositoare – mirosul se simte de la distanță!loquat
 
Loquat-ul este un arbore fructifer originar din China (aici este numit pipa), care a fost purtat de neguțătorii chinezi peste tot în lume – și în prezent este cultivat în multe țări.
 
Noi am avut privilegiul să gustă fructe de loquat din Spania, pe care le-am primit prin bunăvoința firmei Orkos, în luna aprilie 2016, de sf. Gheorghe.
 
Fructele arată ca niște prune mici, de consistență medie, care atunci când se coc devin moi și încep să se coloreze în maroniu.
 
Gustul este asemăntor cu cel de caise și aroma este destul de delicată și discretă.
 
Fructele de Loquat, ca și prunele și cireșele, sunt bogate în fructoză, în  pectină și vitamina A, potasiu și mangan – în mod deosebit. Se consumă proaspete, ca atare, sau combinate în salate de fructe. Pentru că au mai multe semințe în interior, pulpa nu este foarte groasă – și nu se prea folosesc în conserve sau gemuri, întrucât ar necesita prea multă prelucrare.
 
Siropul de Loquat este folosit în medicina tradițională chineză pentru roșu în gât și expectorant, în situații de tuse.

 
Ne place să descoperim fructe noi, interesante, cu arome delicate și să descoperim cât de diversă este Natura din jur.
 

Articol și foto preluate de pe CentrulNatura.ro
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrulnatura.ro Femeile puternice și echilibrate

07 Jul 2022 1993

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

04 Jul 2022 2016

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor. Trăim într-o lume de energie

28 Jun 2022 1583

Centrulnatura.ro Puterea vindecătoare a apei

22 Jun 2022 1503

Centrulnatura.ro Informație, nu medicație

16 Jun 2022 1408

Centrul Natura Pili reprezintă o altă sursă importantă de grăsimi sănătoase și echilibrate

04 Jun 2022 1667

Centrulnatura.ro Vindecarea înseamnă dezvățare

31 May 2022 1876

Centrulnatura.ro Să redevenim noi înșine

19 May 2022 1964

Consumul de grăsimi și posibilitatea îndepărtării acestora

16 May 2022 2258

Centrulnatura.ro Problema de sănătate numărul 1 a prezentului

13 May 2022 2142

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

11 May 2022 1791

Centrulnatura.ro Pofta de zahăr poate fi un mecanism necesar de apărare

10 May 2022 1905

Centrulnatura.ro Ce sunt atacurile de panică și cum le putem trata

07 May 2022 2706

Centrulnatura.ro Despre boală, mâncare gătită și medicamente

04 May 2022 2105

Centrulnatura.ro Mărturii despre dieta de detoxifiere

28 Apr 2022 2401