Centrulnatura.ro Masă de prânz raw-vegan consistentă

  • Când avem timp să ne „jucăm” în bucătărie, ne place să „gătim” raw-vegan și să pregătim mese cu feluri interesante și gusturi provocatoare. 
Așa am pregătit la o masă de prânz mai mult feluri interesante, din fructe și/sau legume, plus verdețuri, pe care le-am servit în ”ordinea” firească (a ușurinței cu care sunt folosite de corp și digerate).
 
Am început cu sucul fresh de mandarine, pe care l-am făcut la storcătorul slow-juicer (de aceea, are o consistență a unui nectar, nu este un suc apos – cum iese cel făcut la storcătorul centrifugal).
După câte 1-2 pahare de suc de fructe, pe care l-am degustat gură cu gură, încetul cu încetul (să-l savurăm și să-l ”digerăm” mai bine), am trecut la felul următor:
 
Un smoothie cu banane, pere și kiwi (câte două fructe din fiecare) – făcut la blender și peste care am ras un pic de coajă de portocală bio (de la Lidl).
Și pe acesta l-am savurat gură cu gură, pas cu pas.
 
Pentru că ne-am cam săturat bine cu aceste prime două feluri – am făcut o pauză de vreo oră, și după aceea am savurat celelalte două feluri ”gătite”.
 
Spaghete raw-vegan din dovlecei – cu sos de kaki (2 buc), mango (o bucată), ceapă verde, mărar (câte o legătură din fiecare) și o linguriță de amestec Biriany (condimente indiene, de la MegaImage).
Am făcut ”spaghetele” din dovlecei cu spiromat-ul (un aparat de spiralizat și făcut „paste” raw din dovlecei, castraveți, morcovi, gulii și alte legume.
Sosul de spaghete l-am găcut la blender, amestecând ingredientele sale bine și l-am turnat peste „spaghete”, omogenizând totul cât mai bine.
Cât i-am lăsat să se pătrundă (1-2 ore), s-au înmuiat și au fost foarte gustoși.
Am constatat, de multe ori, că acest fel de mâncare este mult mai gustos după 24 de ore și mai mult, întrucât „spaghetele” din dovlecei se înmoaie foarte bine în sosul cu mirodenii și se digeră mult mai bine (ca și cum se marinează în amestecul tip sos).
Guacamole raw-vegan – din dovlecel (1-2 bucăți), avocado (o bucată), ceapă verde, o portocală, zeamă de la o lămâie și pătrunjel – toate amestecate la blender.

Am tăiat câteva roșii și ardei capia cubulețe mici de tot și am amestecat cu pasta rezultată din blender.
 
Consistența acestui guacamole a fost cremoasă, iar gustul dulce acrișor a fost excelent. L-am servit cu bucăți de legume crude și cu ardei iute (tipic Mexican!)

Această masă super-consistentă și în întregime raw-vegan a fost o încântare senzorială într-o după-amiază de iarnă, la un sfârșit de săptămână.
 
Variațiile de gust (surprinzătoare, de multe ori) sunt date de combinațiile infinite, posibile, între componentele rețetelor noastre – care de fiecare dată sunt altele (funcție de ce anume găsim la magazin sau ce anume ne dorim când facem cumpărăturile).
 
Ne plac culorile și ne plac aromele alimentelor pe care le consumăm – parcă mereu pe masa noastră este veselie și vibrația Vieții!
 
Sursă text: www.centrulnatura.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Centrulnatura.ro Femeile puternice și echilibrate

07 Jul 2022 1992

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

04 Jul 2022 2016

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor. Trăim într-o lume de energie

28 Jun 2022 1583

Centrulnatura.ro Puterea vindecătoare a apei

22 Jun 2022 1503

Centrulnatura.ro Informație, nu medicație

16 Jun 2022 1407

Centrul Natura Pili reprezintă o altă sursă importantă de grăsimi sănătoase și echilibrate

04 Jun 2022 1664

Centrulnatura.ro Vindecarea înseamnă dezvățare

31 May 2022 1876

Centrulnatura.ro Să redevenim noi înșine

19 May 2022 1964

Consumul de grăsimi și posibilitatea îndepărtării acestora

16 May 2022 2257

Centrulnatura.ro Problema de sănătate numărul 1 a prezentului

13 May 2022 2142

Centrulnatura.ro Puterea cuvintelor

11 May 2022 1791

Centrulnatura.ro Pofta de zahăr poate fi un mecanism necesar de apărare

10 May 2022 1905

Centrulnatura.ro Ce sunt atacurile de panică și cum le putem trata

07 May 2022 2706

Centrulnatura.ro Despre boală, mâncare gătită și medicamente

04 May 2022 2105

Centrulnatura.ro Mărturii despre dieta de detoxifiere

28 Apr 2022 2401